ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε η λογοτέχνιδα Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου

Απεβίωσε η λογοτέχνιδα Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου

Απεβίωσε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 η λογοτέχνης Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου, πολυβραβευμένη Κύπρια ποιήτρια και συγγραφέας.

Η Ρούλα Ιωαννίδου – Σταύρου, που είναι, μεταξύ άλλων, η πρώτη Κύπρια συγγραφέας που εξέδωσε βιβλίο στην Ποίηση του Χαϊκού, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΚΥΠΕ το 2015 είχε δηλώσει ότι «η συγγραφή είναι τρόπος ζωής για μένα, γράφω αυτόματα, βγαίνει από μέσα μου, δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να γράφω...»

Για την πηγή έμπνευσής της, η κ. Σταύρου, ανέφερε τότε στο ΚΥΠΕ ότι "ποικίλλει ανάλογα με τη θεματική του βιβλίου», ενώ για τις πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία που απέσπασε, είπε ότι τα δέχεται με ευχαρίστηση, ιδίως όταν βραβεύεται στο εξωτερικό, «γιατί εκεί εκπροσωπώ τη χώρα μου και συμβάλλω στην προσπάθεια να γίνει διεθνώς γνωστή».

Η εκλιπούσα, ανάμεσα σε άλλα, έγραψε και δύο παιδικά βιβλία τα οποία τιτλογραφούνται «Η πιο ωραία γλώσσα» και «Μπλουμ».

Η αποβιώσασα πήρε βραβεία και διακρίσεις από σειρά φορέων όπως είναι το Υπουργείο Παιδείας, ο Σύνδεσμος Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 – 59 ενώ, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Jean Monnet (2002), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Nosside World Poetry Prize (2013, 2014), στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Ελληνική Γλώσσα ΕΠΟΚ Ελλάδος (Αριστεία και Α΄ Βραβεία στην Ποίηση, Διήγημα, Θέατρο και Ανθολογία, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014).

Βραβεύτηκε, επίσης στον Θεατρικό Διαγωνισμό της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων καθώς και από το Πανεπιστήμιο της Ελληνικής Κοινότητας του Μπρίστολ, την Εστία Ν. Σμύρνης, την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, τον Διεθνή Σύνδεσμο Συγγραφέων των ΗΠΑ και την Πνευματική Στέγη Λευκωσίας.

Η Ρούλα Ιωαννίδου Σταύρου, τιμήθηκε επίσης στο Πέμπτο Συμπόσιο Ποίησης, στην Αθήνα και από το Δήμο Ερμούπολης (Ελλάδα), τον Δήμο Ναυπάκτου (Ελλάδα), τον Δήμο Αγλαντζιάς (Κύπρος), τη Λέσχη LIONS LEDA, τη Λέσχη LEO COSMOPOLITAN, τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top