ΔΙΕΘΝΗ

Τι πραγματικά είναι το «μυστηριώδες σημάδι» του Πούτιν στο μέτωπό του

Τι πραγματικά είναι το «μυστηριώδες σημάδι» του Πούτιν στο μέτωπό του

Νέα σενάρια για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν πυροδότησε η τελευταία εμφάνισή του. Ο Ρώσος Πρόεδρος εμφανίστηκε με μια κηλίδα στο μέτωπο, χρώματος κόκκινου – καφέ, με πολλούς να ισχυρίζονται πως πρόκειται για σημάδι που αποκαλύπτει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Το θέμα σχολιάστηκε και από ορισμένα διεθνή μέσα – κατά βάση ταμπλόιντ – με εικασίες για την αιτία του σημαδιού στο μέτωπο. Είναι μια κηλίδα στο δέρμα εξαιτίας της ηλικίας ή κάτι άλλο πιο σοβαρό; Ακολούθως η «κηλίδα» του Πούτιν «τρένταρε» και στα social media με πολλούς να ισχυρίζονται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι βαριά άρρωστος.

Ο γερμανός καθηγητής, Φόλκερ Στάινκραους, του Δερματολογικού Ινστιτούτου του Αμβούργου, μιλώντας στη Bild τόνισε πως πιθανότατα είναι ένα σημάδι που σχετίζεται με την προχωρημένη ηλικία και λέγεται «ακτινική υπερκεράτωση» (lentigo solaris). Γενικά – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – είναι ακίνδυνο και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με τη χρήση της κατάλληλης κρέμας.

Τι είναι η «ακτινική υπερκεράτωση»
Η ακτινική υπερκεράτωση, γνωστή και ως ηλιακή υπερκεράτωση, είναι μια μορφή ανώμαλης ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος. Είναι η συχνότερη βλάβη του δέρματος λόγω της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο, με το δέρμα να γίνεται τραχύ και ξηρό.

H υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί την εκφύλιση των κυττάρων του δέρματος. Σε μικρές ηλικίες το σώμα μπορεί και επιδιορθώνει ένα μέρος των βλαβών αυτών. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, οι βλάβες συσσωρεύονται και το σώμα αδυνατεί να τις επιδιορθώσει. Τότε γίνονται ορατές οι επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα. Εφόσον η υπεριώδης ακτινοβολία συνεχίζει να χτυπά το ήδη ταλαιπωρημένο δέρμα, δημιουργούνται οι ακτινικές υπερκερατώσεις.

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις μπορεί να είναι δυσάρεστες και ακαλαίσθητες για τον ασθενή αλλά γενικά είναι αβλαβείς. Συνήθως παραμένουν στο δέρμα χωρίς να αλλάζουν μορφή. Ωστόσο αν δεν θεραπευτούν τότε αυξάνεται ο κίνδυνος να μετεξελιχθούν σε καρκινική μορφή.

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις αποτελούν την πιο κοινή πρώιμη μορφή καρκίνου του δέρματος και είναι πρόδρομος του ακανθοκυτταρικού καρκινώματος, μιας όχι και τόσο σοβαρής μορφής καρκίνου του δέρματος, η οποία εξελίσσεται σχετικά αργά και, αν εντοπιστεί σε αρχικό στάδιο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Όσες περισσότερες υπερκερατώσεις έχει ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μια ή περισσότερες από αυτές να μετατραπούν σε κακοήθη μορφή. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό τα άτομα με υπερκερατώσεις (ακόμη και αν αυτές έχουν υποχωρήσει μόνες τους) να επισκεφθούν το δερματολόγο για να γίνει εξέταση του δέρματος. Η άμεση θεραπεία των ακτινικών υπερκερατώσεων σκοπό έχει να αποτρέψει την πιθανότητα εξέλιξης σε κάποια μορφή καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top