LIKE ONLINE

Delulu: Τι σημαίνει η νέα λέξη της νεολαίας που βλέπουμε συνέχεια στο tik tok - Από πού προέρχεται

Delulu: Τι σημαίνει η νέα λέξη της νεολαίας που βλέπουμε συνέχεια στο tik tok - Από πού προέρχεται

Δεν θα μπούμε τώρα στην κουβέντα του ποιος θεωρείται νέος και ποιος γέρος, θα αγκαλιάσουμε την φράση «είμαι όσο αισθάνομαι» και θα προχωρήσουμε με το κυρίως θέμα του κειμένου.

Κάθε γενιά θεωρητικά αλλάζει -περίπου- κάθε τριάντα χρόνια, ωστόσο όταν μιλάμε για τις συνήθειες και τις μόδες αυτές τείνουν να αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα, με τέτοια ταχύτητα που σήμερα κάποιος που είναι κοντά στα 30 ετών να μοιάζει… μίλια μακριά από τη νεολαία.

Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει τα social media, στα οποία έχουν πρόσβαση εκατομμύρια άνθρωποι, με αποτέλεσμα οι μόδες να δημιουργούνται και να αλλάζουν κάθε χρόνο στην καλύτερη περίπτωση.

Σε αυτές τις μόδες συμπεριλαμβάνεται και η διάλεκτος που χρησιμοποιεί η νεολαία αναλόγως την εποχή. Φλεξάρω, κριντζάρω και ντιμπς είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που είχαν γίνει viral τα προηγούμενα τελευταίο διάστημα κι έκαναν ακόμα και τους 30άρηδες να νιώθουν boomers.

@n00rrrm Delulu = stress free #fyp #fy #delusional #delulugirl #relationshipadvice ♬ original sound - noorrrm

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στον «κόσμο» της νεολαίας

Delulu

Delulu (ελληνιστί Ντελούλου) είναι η νέα λέξη που έχει έρθει ξανά στο… προσκήνιο και έχει κάνει μαμάδες, μπαμπάδες, θείους, θείες και γενικά όποιον είναι άνω των 30 να ανατρέχει στα λεξικά μήπως καταλάβει τι θέλει… να πει ο ποιητής.

Βέβαια τα λεξικά δεν έχουν προλάβει να την συμπεριλάβουν, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μένουν με την απορία και κάπως έτσι να… μεγαλώνει αυτό που αποκαλούμε «χάσμα γενεών».

Ωστόσο αυτό σταματάει κάπου εδώ. Σήμερα θα μιλήσουμε για τη λέξη «Delulu», προσπαθώντας να έρθουμε… λίγο πιο κοντά στη νεολαία της εποχής μας.

Ο αργκό όρος «delulu» προέρχεται από τον όρο «delusional» (παραληρηματικός). Χρησιμοποιείται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περιγράψει κάποιον που έχει μη ρεαλιστικές ή υπερβολικά ιδεαλιστικές πεποιθήσεις ή φαντασιώσεις.

Συνήθως χρησιμοποιείται για να επικρίνει ή να χλευάσει άτομα που έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή αντιλήψεις, ειδικά στον τομέα των σχέσεων, των διασημοτήτων ή σε άλλους τομείς όπου οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μη ρεαλιστικές αντιλήψεις ή υπερβολικές φαντασιώσεις.

Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ο όρος αυτός είναι ανεπίσημος και μπορεί να φέρει αρνητική χροιά, καθώς υπονοεί ότι το άτομο στο οποίο αναφέρεται δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Από πού προέρχεται ο όρος Delulu;

Η προέλευση του όρου «delulu» μπορεί να εντοπιστεί στην κοινότητα των οπαδών της K-Pop.

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να επικρίνει τις πεποιθήσεις και τις θεωρίες άλλων οπαδών σχετικά με τις διασημότητες της K-Pop.

Από το 2022, ο όρος απέκτησε δημοτικότητα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και πλέον χρησιμοποιείται ευρέως ως όρος της αργκό για αυτό που περιγράψαμε παραπάνω.

@gsgetlonelytoo Replying to @Nicole Wyant how to be delusional and enter ur de lu lu eraAAAAAA #fyp #delusional #delulu #bimbo #bimbotiktok #bimboification #bimbocore ♬ original sound - fifi

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top