ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξος χωρίς πολλά λόγια ο Πρόεδρος μετά την συνάντηση με τον Ακιντζί

Αισιόδοξος χωρίς πολλά λόγια ο Πρόεδρος μετά την συνάντηση με τον Ακιντζί

Ο θετικός διάλογος μεταξύ των ηγετών δημιουργεί μομέντουμ λέει ο ¨Ειντε

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συνομιλιών εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, παρατηρώντας ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών μιλά αφ` εαυτής.

.Ερωτηθείς αν από τις θέσεις που έχουν κατατεθεί από την άλλη πλευρά μπορούμε να πούμε ότι δημιουργείται συγκρατημένη αισιοδοξία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «νομίζω ναι».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με το φυσικό αέριο, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναβαθμίζεται.

Την ίδια ώρα ο θετικός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών συνεχίζει να δημιουργεί ένα μομέντουμ, δήλωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

Στις δηλώσεις του, ο κ. Έιντε είπε ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και να κτίσουν πάνω σε αυτές μέχρι την επόμενη τους συνάντηση τους στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, όπως ανέφερε, οι δύο ηγέτες ανασκόπησαν τη σημαντική και ουσιαστική εργασία των διαπραγματευτών και των ομάδων τους από την τελευταία τους συνάντηση στις 27 Ιουλίου, ενώ σήμερα επικέντρωσαν τη συζήτηση στην παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ειδικότερα στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιουσιακό και τη διακυβέρνηση.

Οι δύο ηγέτες, σημείωσε επίσης ο κ. Έιντε, ανανέωσαν τις προσπάθειες για επίτευξη του κοινού στόχου της εξεύρεσης μιας συνολικής διευθέτησης το συντομότερο δυνατό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top