Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα επιτρέπει μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο κέντρο

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα επιτρέπει μόνο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στο κέντρο

Από το 2025 η Στοκχόλμη θα γίνει η πρώτη πρωτεύουσα του κόσμου που απαγορεύει τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ σε τμήμα του κέντρου της πόλης, μια κίνηση που θα βελτιώσει την ποιότητα αέρα και θα περιορίσει την ηχορύπανση.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε η δημαρχία της σουηδικής πρωτεύουσας προβλέπει ότι μόνο τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ θα μπορούν να εισέρχονται σε μια κεντρική περιοχή 20 οικοδομικών τετραγώνων με καταστήματα και ακριβά γραφεία.

«Ο αέρας της Στοκχόλμης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα στα βρέφη και πρόωρους θανάτους στους ηλικιωμένους. Η κατάσταση είναι εντελώς απαράδεκτη» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο αντιδήμαρχος Μεταφορών Λαρς Στρόμγκρεν, μέλος του Κόμματος των Πρασίνων που συνεργάζεται με την Αριστερά στο δημοτικό συμβούλιο.

Εξαιρέσεις προβλέπονται για υβριδικά φορτηγά πρίζας, τα ασθενοφόρα, τα περιπολικά της αστυνομίας και τα αυτοκίνητα αναπήρων.

Η ζώνη μηδενικών εκπομπών σχεδιάζεται να επεκταθεί μετά τη πιλοτική εφαρμογή της, ανέφεραν οι Πράσινοι.

Ωστόσο ο κλάδος μεταφορών υποστηρίζει ότι το σχέδιο είναι υπερβολικό και ότι η πόλη θα έπρεπε να δώσει έμφαση στην αύξηση των σταθμών φόρτισης προκειμένου να αυξηθεί η διείσδυση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Από το 2010 έχουμε μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 35%, Όμως το Κόμμα των Πρασίνων και οι συνεργάτες του στην πόλη της Στοκχόλμης δείχνουν υπερβολική βιασύνη» ανακοίνωσε η Σουηδική Ομοσπονδία Μεταφορικών Επιχειρήσεων.

Ωστόσο η Στοκχόλμη δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που παίρνει δραστικά μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το ημερήσιο τέλος που επιβάλλει το Λονδίνο στα πιο ρυπογόνα οχήματα επεκτάθηκε τον Αύγουστο σε ολόκληρη τη βρετανική πρωτεύουσα, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις και την ανησυχία για επιδείνωση της κρίσης του κόστους ζωής.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE