ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επί τάπητος μέτρα κατά της ακρίβειας σε σύσκεψη στο Προεδρικό – Στο κάδρο και οι εξελίξεις στο Ισραήλ – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Επί τάπητος μέτρα κατά της ακρίβειας σε σύσκεψη στο Προεδρικό – Στο κάδρο και οι εξελίξεις στο Ισραήλ – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Σύσκεψη με τους Υπουργούς Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, και Ενέργειας, Γιώργο Παπαναστασίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος ενδεχόμενα μέτρα κατά της ακρίβειας, συγκάλεσε για σήμερα (13/10) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στην σύσκεψη, η οποία ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων, ενώ επί τάπητος θα τεθούν προς συζήτηση διάφορα σενάρια για ενδεχόμενα μέτρα που μπορεί να ληφθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως μάλιστα τόνισε αρμόδια πηγή στην ιστοσελίδα μας, κατά τη σημερινή σύσκεψη δεν αναμένεται να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις, αφού πλέον στην εξίσωση για την λήψη οποιοδήποτε μέτρων μπαίνει και η κατάσταση στο Ισραήλ, η οποία μπορεί να πυροδοτήσει μία σειρά από αρνητικές συνέπειες ανά το παγκόσμιο, αναλόγως με το πως θα εξελιχθεί ο πόλεμος.

Ως εκ τούτου, οι όποιες ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας αναμένεται να γίνουν τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα πριν το τέλος Οκτωβρίου, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών.

Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους Κεραυνός-Παπαναστασίου

Πάντως, τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και ο Υπουργός Ενέργειας κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα μέτρα που επεξεργάζονται, παρότι τις τελευταίες μέρες έχουν προβεί σε αρκετές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε πριν μερικές μέρες με αντιπροσωπεία της ΠΕΟ, ο κ. Κεραυνός δεν απεκάλυψε ποια μέτρα και σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση, λέγοντας πως θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.

Αφού επεσήμανε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν είναι δογματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο Υπουργός Οικονομικών είχε ταχθεί, εκ νέου, υπέρ της στόχευσης των μέτρων «γιατί κατά την άποψη μας τα στοχευμένα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο και να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος εκεί που πρέπει χωρίς όμως να αποκλείουμε και άλλες δυνατότητες».

Σε σχέση με τα μέτρα που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση, αξίζει να αναφερθεί πως αυτά κυρίως θα στοχεύουν στην στήριξη των μεσαίων και ευάλωτων νοικοκυριών και συνεπώς το ενδεχόμενο επαναφοράς των επιδοτήσεων σε ρεύμα και καύσιμα, όπως ζητούν επιτακτικά κόμματα και συντεχνίες, θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο.

Σειρά προτάσεων από ΔΗΣΥ

Αναφορικά με τα θέματα της ακρίβειας, ο ΔΗΣΥ τις τελευταίες τρέχει σχετική εκστρατεία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του κόμματος, παρουσιάζοντας μία σειρά από μέτρα και προτάσεις που εισηγήθηκε ήδη στη Κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο ΔΗΣΥ εισηγείται:
• Μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (για περιορισμένο χρονικό διάστημα).
• Επαναφορά του σχεδίου επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος (για περιορισμένο χρονικό διάστημα)
• Αυστηρότεροι και πιο συστηματικοί έλεγχοι στις λιανικές τιμές προϊόντων, κυρίως στα προϊόντα που μειώθηκε ο ΦΠΑ.
• Εφάπαξ εισοδηματική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, χαμηλοσυνταξιούχοι, λήπτες δημόσιων βοηθημάτων).
• Σταδιακή κατάργηση του τέλους εταιρειών των €350, πρόταση που συνδιαμορφώθηκε με άλλες πολιτικές δυνάμεις εντός της Βουλής.
• Μείωση της φορολογίας επί των τόκων εισπρακτέων από 30% σε 17%, ως είναι η πρότασή μας που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top