ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονίζει γιατρός από τη Γάζα - «Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε ελεύθεροι» - Δείτε βίντεο

Συγκλονίζει γιατρός από τη Γάζα - «Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε ελεύθεροι» - Δείτε βίντεο

Συνεχίζονται για 8η ημέρα οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τους νεκρούς να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Ο ισραηλινός στρατός περιμένει το «πράσινο φως» για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, ωστόσο οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται αδιάκοπα.

Ο Σουλεϊμάν Τζαμίλ, Παλαιστίνιος γιατρός στη Γάζα & Διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για τη εμπόλεμη κατάσταση και μετέφερε το πώς βλέπει τον πόλεμο ο λαός της Παλαιστίνης.

Ο Σουλεϊμάν Τζαμίλ είπε πως η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη καθώς δεν έχουν σταματήσει οι Ισραηλίτες να χτυπούν τα σπίτια και υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματισμένοι.

Χωρίς ρεύμα, νερό και φαγητό

«Οι άνθρωποι έχουν αφήσει τα σπίτια τους και έχουν πάει στα σχολεία. Είναι η πέμπτη μέρα χωρίς ρεύμα, νερό και φαγητά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σαν γιατρός και σαν διευθυντής νοσοκομείου.Έχουν κλείσει μερικά νοσοκομεία, δεν έχουμε ακόμα φάρμακα και ζητάμε βοήθεια απ’ όλο τον κόσμο για να μας φέρουν φάρμακα, να μπορούμε να συνεχίσουμε να σώζουμε αυτούς που τραυματίζονται.

Ο Σουλεϊμάν Τζαμίλ επισήμανε πως και οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι και έχουν και εκείνοι ανθρώπινα δικαιώματα

Πριν από λίγο ήμουν στο κεντρικό νοσοκομείο και δεν περιγράφεται(σ.σ. η κατάσταση που επικρατεί). Άνθρωποι τραυματισμένοι, πτώματα κάτω από τις σκάλες, γιατί δεν έχουν πού να τα βάλουν. Είναι μυρωδιά του θανάτου γιατί όπου και να πας έχει αίματα και θα βρεις σπίτια γκρεμισμένα, και δρόμους κλειστούς. Ό,τι βλέπουν τα μάτια μας δεν το πιστεύουμε ούτε εμείς. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό», είπε αρχικά.

«Κάθε μέρα σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, άνδρες»

«Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πώς μπορούν να πουν πως φταίμε εμείς. Είμαστε αιχμάλωτοι μέσα στο Ισραήλ γιατί είμαστε σε κατοχή 72 χρόνια. Κάθε μέρα σκοτώνουν παιδιά, γυναίκες, άνδρες. Το 60% από αυτούς που έχουν σκοτωθεί είναι παιδιά και γυναίκες. Ακόμα και από τραυματισμένους. Δεν μπορεί κανένας να το πιστέψει. Δεν ξέρει ο ελεύθερος κόσμος πως αυτοί είναι άνθρωποι; Δεν είναι ζώα. Δεν είναι ανθρωπιά. Πού είναι η ανθρωπότητα που λέει ο κόσμος και ο δυτικός και ο ανατολικός; Κανένας δεν μας βοηθάει. Όλοι φοβούνται την Αμερική», πρόσθεσε.

Ο Σουλεϊμάν Τζαμίλ επισήμανε πως και οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι και έχουν και εκείνοι ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι, όπως όλος ο κόσμος. Δεν συμφωνούμε με την κατοχή. Εδώ και 17 χρονιά συνολικά που είμαι εγώ στη Γάζα είμαστε περικυκλωμένοι από θάλασσα και αέρα. Ρεύμα εδώ και 17 χρόνια έχουμε 4 ώρες την ημέρα. Εμείς ζητάμε την ελευθερία μας. Πρέπει το Ισραήλ και όλος ο κόσμος να καταλάβει πως αν δε γίνει παλαιστινιακό κράτος να ζήσουμε ελεύθεροι, δεν τελειώνει. Και να τελειώσει αυτή τη φορά, θα γίνει μετά από ένα μήνα, δύο μήνες, μετά από ένα χρόνο. Είναι η μόνη λύση για να καταλάβουν ότι υπάρχουν άνθρωποι. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μας μετά από 72 χρόνια που κάνουμε επίθεση στο Ισραήλ. Είδες να λέει ο κόσμος ότι αυτοί 72 χρόνια υποφέρουν και όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και στη Δυτική Όχθη κάθε μέρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε προσευχή στον Αλλάχ. Άρρωστοι δικοί μας δεν μπορούμε να βγουν έξω να πάρουμε φάρμακα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ζουν με τον φόβο της χερσαίας επίθεσης από το Ισραήλ, απάντησε χαρακτηριστικά «Ας κάνει ότι θέλει».

«Είμαστε 2.300.000 άνθρωποι. Ή θα πεθάνουμε ή θα ζήσουμε ελεύθεροι. Δεν μας νοιάζει. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα πεθάνουν 2.300.000 αλλά θα είναι άλλοι 12.000.000 Παλαιστίνιοι που θα ζήσουν μετά από εμάς. Γιατί είμαστε σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στη Συρία παντού είμαστε».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top