Στην τελική φάση για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – «Διάχυτο στην ατμόσφαιρα ότι κάτι έρχεται»

Στην τελική φάση για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – «Διάχυτο στην ατμόσφαιρα ότι κάτι έρχεται»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στου ισραηλινού στρατού για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα με τα άρματα και τα τεθωρακισμένα να είναι έτοιμα να ανοίξουν πυρ. «Είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα ότι κάτι έρχεται» μεταδίδει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ Ευτυχία Πενταράκη.

Η πόλη Σντερότ δέχθηκε και πάλι επίθεση δύο φορές σήμερα. Η απεσταλμένη της ΕΡΤ έκανε λόγο για βροχή ρουκετών από τη Γάζα προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ και από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ. Την ίδια στιγμή η Χαμάς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το παράρτημά της στο Λίβανο εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η επίθεση μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.