ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτείται από την υπεράσπιση

«Βόμβα» Κούγια στη δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτείται από την υπεράσπιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τη "βόμβα” Κούγια, με τον συνήγορο της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, να διατυπώνει την πρόθεση αποχώρησης του από την υπεράσπιση μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλλε για κλήση μαρτύρων.

Ο γνωστός δικηγόρος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ζήτησε μια εβδομάδα διακοπή της δίκης για να αποφασίσει τι θα κάνει και να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ, ωστόσο η εισαγγελέας αρνήθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

"Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ μετά τις ομόφωνες απορρίψεις των αιτημάτων μας, διότι σκέφτομαι να αποχωρήσω, θέλω να συνεννοηθώ και με την εντολέα μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

"Αν αποχωρήσει ο συνήγορος το σέβομαι και θα το δεχτώ. Το αν όμως το δικαστήριο θα διακόψει για μια εβδομάδα για να μας πει αν θα συνεχίσει ή όχι δε γίνεται. Αν θέλετε κάποιες ώρες να το σκεφτείτε και να αποφασίστε. Είστε έμπειρος. Αν δεν συνεχίσετε πρέπει να υποβληθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνήγορο ούτε για μια ώρα! Δεν το δέχομαι ως εισαγγελική αρχή. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει", ανέφερε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλλει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ξανά κάποιοι μάρτυρες και να ανακληθεί η απόφαση για τη μη κλήση κάποιων άλλων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχτηκε να καταθέσει ξανά ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος, για να δώσει διευκρινίσεις για την τοξικολογική εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού που διενήργησε στο εργαστήριο του.

Επιπλέον, ζητήθηκε να καταθέσουν ο παθαλογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογγίτης, αλλά και συμπληρωματική εξέταση του παιδοκαρδιολόγου Γιάννη Παπαγιάννη. Για τον τελευταίο, κατά την υπεράσπιση, πρέπει να εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: thetoc.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top