Η απελευθέρωση ομήρων αλλάζει τα δεδομένα – Πίεση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή στη Γάζα

Η απελευθέρωση ομήρων αλλάζει τα δεδομένα – Πίεση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή στη Γάζα

Κι ενώ όλοι ανέμεναν ότι η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ήταν θέμα ωρών, μία κίνηση από πλευράς της Χαμάς ανέτρεψε τα δεδομένα, με το Τελ Αβίβ να δέχεται πιέσεις για να καθυστερήσει περισσότερο τους σχεδιασμούς του.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (20/10) η Χαμάς απελευθέρωσε για πρώτη φορά ομήρους– μία Αμερικανίδα μητέρα και την κόρη της – ενώ δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να ελευθερώσει και άλλους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα.

Ενώ όλοι θεωρούσαν ότι είναι προ των πυλών η χερσαία επέμβαση στη Γάζα, τώρα ΗΠΑ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, πιέζουν το Ισραήλ να την καθυστερήσει.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει εντός των επόμενων δύο ημερών.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE