Η απελευθέρωση ομήρων αλλάζει τα δεδομένα – Πίεση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή στη Γάζα

Η απελευθέρωση ομήρων αλλάζει τα δεδομένα – Πίεση στο Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή στη Γάζα

Κι ενώ όλοι ανέμεναν ότι η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ήταν θέμα ωρών, μία κίνηση από πλευράς της Χαμάς ανέτρεψε τα δεδομένα, με το Τελ Αβίβ να δέχεται πιέσεις για να καθυστερήσει περισσότερο τους σχεδιασμούς του.

Ειδικότερα, την Παρασκευή (20/10) η Χαμάς απελευθέρωσε για πρώτη φορά ομήρους– μία Αμερικανίδα μητέρα και την κόρη της – ενώ δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να ελευθερώσει και άλλους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα.

Ενώ όλοι θεωρούσαν ότι είναι προ των πυλών η χερσαία επέμβαση στη Γάζα, τώρα ΗΠΑ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, πιέζουν το Ισραήλ να την καθυστερήσει.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει εντός των επόμενων δύο ημερών.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE