ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο φως αδημοσίευτα πλάνα από το βίντεο του Al Jazeera με πρωταγωνιστή τον Α. Πιττάτζιη – «Δεν μπορώ να κάνω ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

Στο φως αδημοσίευτα πλάνα από το βίντεο του Al Jazeera με πρωταγωνιστή τον Α. Πιττάτζιη – «Δεν μπορώ να κάνω ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»

Πλάνα από το αμοντάριστο βίντεο του Al Jazeera και το οποίο δεν παραδόθηκε στις Αρχές της Κύπρου, παρουσίασε σήμερα (25/10) η εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, τα εν λόγω πλάνα ζητήθηκαν από τις Αρχές της Κύπρου και μέσω της Αγγλικής Αστυνομίας (αφού προηγήθηκε διάταγμα δικαστικής συνδρομής) αυτά παραδόθηκαν.

Από τα εν λόγω πλάνα, πάντως, παραλείπονται πλάνα και πρόσωπα που απεικονίζουν ή σχετίζονται με άλλα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται ενώπιον Δικαστηρίου και σε αυτά καταγράφεται μόνο ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται επιστολή του Δικηγορικού Γραφείου του κ. Πιττάτζιη προς την Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) για τη συνάντησή που είχε με εκπροσώπους υποψήφιου επενδυτή, επ’ ονόματι Billy Lee, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινική καταδίκη στην Κίνα, χωρίς ωστόσο να του προσκομίσουν οποιαδήποτε στοιχεία.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πιττάτζιης υποδεικνύει ότι «αν εκείνος δεν μπορεί να το κάνει, δεν θα το κάνει, δεν θα μπορεί να το κάνει. Οπότε δεν μπορώ να κινήσω βουνά ή να κάνω θαύματα. Αφού λάβουμε όλα τα έγγραφα θα ελέγξω και θα σας πω», τόνισε.

Στις πιέσεις, δε, των εκπροσώπων του «επενδυτή» προκειμένου να τους δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσει, ο κ. Πιττάτζιης επεσήμανε: «Δεν είμαι στο ναό -εννοούσε το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο πατέρας του- για να προσφέρω διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις χωρίς να ελέγξω τίποτα. Επειδή τότε θα ήμουν τσαρλατάνος, θα ήμουν ένας απατεώνας, θα ήμουν ψεύτης».

«Εγώ δεν μπορώ, δεν μπορώ να σας πω ή να σας διαβεβαιώσω ότι του εξασφαλίσω διαβατήριο ή ότι θα μπορώ να φέρω τα χρήματά του στην Κύπρο εκτός αν τον ελέγξω», τόνισε υποδεικνύοντας παράλληλα πως «πρέπει πρώτα να εξακριβώσουμε, αν είναι να έχουμε ένα πελάτη που έχει καταδίκες ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ποινικές, όχι δεν μπορούμε να τον περάσουμε».

«Αν έχουμε ένα πελάτη που έχει ποινική καταδίκη αλλά εκείνη η ποινική καταδίκη δεν συνδέεται με τα χρήματα, αυτά είναι νόμος, αυτά είναι διεθνείς κανονισμοί, δεν είναι Κυπριακοί κανονισμοί. Είχα πελάτη ο οποίος καταδικάστηκε σχετικά με ποινικό αδίκημα, μπορούσε να κάνει επένδυση στην Κύπρο επειδή η πηγή των χρημάτων ήταν καθαρή. Είχα άλλο πελάτη που ήθελε να κάνει επένδυση από εταιρεία που είχε καταδικαστεί για δωροδοκία και τα κεφάλαια έρχονταν από την ίδια την εταιρεία, του είπα δεν μπορώ να το κάνω», εξήγησε στους εκπροσώπους του «επενδυτή».

«Δεν μπορείς να κάνεις τα προβλήματα να εξαφανιστούν, μπορείς να τα λύσεις αν υπάρχει λύση, αλλά για να μπορώ να παρέχω λύση πρέπει να τα εξετάσω όλα. Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα, ξεκάθαρα και ειλικρινά, δεν μπορώ να κάνω το μαύρο να φαίνεται άσπρο ή το αντίστροφο. Δεν μπορώ να κάνω ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δεν μπορώ να το κάνω», τόνισε περαιτέρω ο κ. Πιττάτζιης.

Δείτε πιο κάτω ολόκληρο το βίντεο με τα αδημοσίευτα πλάνα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top