ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Αρχαία νομίσματα, όπλα και κροτίδες βρέθηκαν σε σπίτι

Ρέθυμνο: Αρχαία νομίσματα, όπλα και κροτίδες βρέθηκαν σε σπίτι

Έβγαλε "λαβράκι" ο στοχευμένος έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Τ.Α.Ε. σε έναν Έλληνα σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς αποκάλυψε ότι εκτός από τα παράνομα όπλα και τις κροτίδες, είχε στην κατοχή του και αρχαιότητες άγνωστης προέλευσης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε αρχικά ότι είχε στην κατοχή του άδεια αγοράς και κατοχής φυσιγγίων, αλλά τα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν ήταν αυτά που ανέγραφε η άδεια και κατασχέθηκαν, όπως και τρία κυνηγετικά όπλα για τα οποία δεν πληρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξης και μεταφοράς.

Στη συνέχεια, βρέθηκε στο σπίτι ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα και εστάλη για βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί και πού, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη μια σκοπευτική διόπτρα και 440 κροτίδες. Η έρευνα έκρυβε και άλλες εκπλήξεις, καθώς ο δράστης βρέθηκε να κατέχει και 19 αρχαία νομίσματα, την προέλευση των οποίων δεν αποκάλυψε και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν.

Ο δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, που του απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ εξετάζεται αν τα αρχαία νομίσματα προέρχονται από λαθρανασκαφές που έκανε σε απροσδιόριστη περιοχή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top