ΕΛΛΑΔΑ

«Μπορεί να ήταν άρρωστη αλλά είχε όρεξη για ζωή», λένε γείτονες της 42χρονης που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της στη Θεσσαλονίκη

«Μπορεί να ήταν άρρωστη αλλά είχε όρεξη για ζωή», λένε γείτονες της 42χρονης που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της στη Θεσσαλονίκη

«Η Κατερίνα ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όρεξη και πάθος για τη ζωή» τονίζουν όσοι γνώριζαν την άτυχη 42χρονη, την οποία έπνιξε ο 69χρονος πατέρας της το απόγευμα της Τρίτης, μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ψαροντούφεκο.

Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα καθώς από την ηλικία των 14 ετών διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και τα τελευταία χρόνια κινούνταν με ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο, όπως τονίζουν όλοι όσοι τη γνώριζαν από την μικρή πολυκατοικία της οδού Μετεώρων, στην περιοχή των Συκεών, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δεν την εμπόδιζε στιγμή να χαμογελάει και να θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό της.

Η πολυκατοικία στην οποία έμενε ο πατέρας της 42χρονης,

thessaloniki-dolofonia-6
thessaloniki-dolofonia-5


«Είναι συγκλονιστικό για εμάς αυτό που συνέβη. Ζούσε κοντά μας αρκετά χρόνια και ήταν ένα παιδί που "πεινούσε" και "διψούσε" για ζωή. Μπορεί να ήταν άρρωστο αλλά με το καρεκλάκι του έβγαινε να γλεντήσει και αγαπούσε τη ζωή με όλη τη σημασία της λέξεως», αναφέρει ο κύριος Γιάννης, ο οποίος έβλεπε καθημερινά την άτυχη Κατερίνα. «Κάνεις δε μπορεί να καταλάβει πως ο πατέρας της κατάφερε και έκανε αυτή τη πράξη», προσθέτει.

«Δυστυχώς ήμουν από τους πρώτους που έμαθα για τον θάνατό της. Είδαμε το ΕΚΑΒ και κατέβηκα για να μιλήσω με τον αδελφό της, ο οποίος την βρήκε. Ήταν πολύ συγκλονισμένο το παιδί γιατί την λάτρευε και έψαχνε με μεγάλη αγωνία τον μπαμπά τους», σημειώνει, λέγοντας στη συνέχεια ότι είδε τον 69χρονο να αποχωρεί με το αυτοκίνητό του από το πάρκινγκ της πολυκατοικίας, περίπου στις 2:30 το μεσημέρι.

«Δε φαινόταν για άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα. Ήταν λίγο μυστήριος, κατηφής πάντα, αλλά κανείς δε περίμενε ότι θα μπορούσε ποτέ να κάνει τέτοια ενέργεια», αναφέρει.

Σύμφωνα με γείτονες που είδαν τον 69χρονο το πρωί της Τρίτης, κρατούσε ψώνια από το σούπερ μάρκετ προκειμένου να μαγειρέψει φαγητό για την 42χρονη, καθώς ήταν η ημέρα που την φρόντιζε ο ίδιος και θα έφευγε η γυναίκα που την βοηθούσε τρεις φορές την εβδομάδα. Λίγες ώρες αργότερα όμως σκότωσε την κόρη του και αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Οι γείτονες δεν αντιλήφθηκαν καμία στιγμή της ημέρας να γίνεται φασαρία στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου και ουδέποτε είχαν παρατηρήσει καβγάδες ανάμεσα σε πατέρα και κόρη.

Σχετικά με αυτό που φέρεται να υποστηρίζει ο 69χρονος, ότι σκότωσε την κόρη του γιατί δεν άντεχε άλλο να την βλέπει να υποφέρει από την σκλήρυνση κατά πλάκας, όση την έβλεπαν καθημερινά διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι αυτό μπορεί να ισχύει.

«Το κορίτσι ήταν μια χαρά, ετοιμαζόταν, μάλιστα, να πάει και σε ένα rave party που θα γινόταν σε μια καφετέρια. Ήταν κοινωνική, είχε παρέες και έβγαινε έξω και μόνη της πολλές φορές. Είχε το αμαξίδιο με την μπαταρία και έβγαινε βόλτες. Είχε πάντα μαζί της μια κυρία η οποία την εξυπηρετούσε και τρεις ημέρες την εβδομάδα ερχόταν ο πατέρας της και την κοιτούσε», επισημαίνει ο γείτονας της 42χρονης.

Η γυναίκα, δύο ημέρες πριν δολοφονηθεί από τα χέρια του πατέρα της, ήταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και έκανε γυμναστική με τον φυσιοθεραπευτή που την είχε αναλάβει, ενώ πάντα πρόσεχε τον εαυτό της και μιλούσε με όλους.

Βίντεο με τη δήλωση του κυρίου Γιάννη:

Ο αδελφός της την βρήκε νεκρή στο μπάνιο

Την άτυχη γυναίκα εντόπισε το απόγευμα της Τρίτης νεκρή ο αδερφός στο μπάνιο του σπιτιού της και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατό της.

Στη συνέχεια ο αδερφός της 42χρονης Κατερίνας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα τους, ο οποίος, όμως, δεν απαντούσε στις επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις και γι' αυτό πήγε στο σπίτι του στην περιοχή της Τούμπας, με την αστυνομία.

Ο 69χρονος πατέρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα της κουζίνας με τραύμα στην κοιλιακή χώρα ενώ δίπλα του υπήρχε ένα ψαροντούφεκο. 

Εκεί ήταν που ο πατέρας της 42χρονης φέρεται να είπε στον γιο του ότι ήταν αυτός που σκότωσε την κόρη του καθώς δεν άντεχε να την βλέπει σε αυτήν την κατάσταση και στη συνέχεια θέλησε να αυτοκτονήσει.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται φρουρουμενος ο 69χρονος που έπνιξε την κόρη του

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη ο 69χρονος που δολοφόνησε την 42χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης, ο καθ' ομολογιαν δράστης υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα.

Ο 69χρονος νοσηλεύεται στη Β’ χειρουργική κλινική του Ιπποκρατείου, φρουρούμενος από αστυνομικούς και παρακολουθείται από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Όταν κριθεί ότι μπορεί να λάβει εξιτήριο, θα οδηγηθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια θα περάσει το «κατώφλι» του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο άντρας βρέθηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού του, με τραύμα στην κοιλιακή χώρα ενώ δίπλα του υπήρχε ένα ψαροντούφεκο. Ο ίδιος ήταν που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το μεσημέρι είχε σκοτώσει την κόρη του στο διαμέρισμά της και ακολούθως αυτοτραυματίστηκε με ψαροντούφεκο θέλοντας να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top