ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2024 - Οικολόγοι: «Ετοιμάζουμε τις θέσεις μας» - Πρόβλημα για μικρές ομάδες και κόμματα η εκλεξιμότητα στις Αρχές ΤΑ

Εκλογές 2024 - Οικολόγοι: «Ετοιμάζουμε τις θέσεις μας» - Πρόβλημα για μικρές ομάδες και κόμματα η εκλεξιμότητα στις Αρχές ΤΑ

Με δικό του ψηφοδέλτιο και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2024 κατεβαίνει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.

Όπως δήλωσαν στο ThemaOnline, πηγές από το Κίνημα Οικολόγων, και για τις δύο αναμετρήσεις «έχουμε αρχίσει εδώ και καιρό για να δούμε τους υποψηφίους μας σε κάθε επαρχία και να ετοιμάσουμε τις θέσεις που θα προβάλουμε».

Ειδικότερα για τις Ευρωεκλογές το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών συμμετέχει και σε συνεδριάσεις που πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. «Δεν έχει επιλεγεί ακόμη η εξάδα των υποψηφίων. Είναι πολύ νωρίς ακόμη», τόνισαν οι πηγές.

Όσον αφορά την ονοματολογία για τις εκλογές Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάρχει μεγάλη αυτονομία στο Κίνημα, και τις αποφάσεις θα λάβουν οι επαρχιακές επιτροπές. Η ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνεται ανά επαρχία, όταν η κάθε επαρχιακή επιτροπή κλείνει το ψηφοδέλτιό της.

Σε σχέση με τυχόν συνεργασίες, οι οποιεσδήποτε συνεργασίες με άλλα κόμματα - πλην του ΕΛΑΜ - θα γίνουν σε επαρχιακό ή και τοπικό επίπεδο και όχι κεντρικά. «Έγιναν συναντήσεις αλλά σε τοπικό επίπεδο. Οι όποιες συνεργασίες θα είναι για συγκεκριμένο Δήμο και Περιφέρεια», αναφέρουν οι πηγές.

Προβληματικό το σύστημα για τα μικρά κόμματα

«Το εκλογικό σύστημα για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι στημένο με τέτοιο τρόπο για να δυσκολεύει την εκλογή μικρών κομμάτων ή ομάδων πολιτών», τόνισαν οι πηγές.

Για να μπει μια ομάδα πολιτών ή μικρό κόμμα στον β’ γύρο κατανομής θέσεων πρέπει να έχει υποψήφιους σε όλες τις περιοχές του Δήμου. «Για παράδειγμα αν με ενδιαφέρει το διαμέρισμα Α ενός δήμου, πρέπει να έχουμε υποψήφιο και στο διαμέρισμα Β για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε θέση στον δεύτερο γύρο».

Αυστηρά κριτήρια για υποψηφίους

«Αυστηρά» είναι τα κριτήρια που έχει θέσει για υποψηφίους το Κίνημα Οικολόγων. «Όσον αφορά τις ευρωεκλογές θέλουμε να κατέχει από ευρωπαϊκά θέματα, να είναι εργατικός και να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και γενικά να είναι ενεργός. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέλουμε να έχει ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα και να γνωρίζει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και να έχει συνεχή επαφή με τις επαρχιακές επιτροπές του Κινήματος για να βρίσκουμε λύση σε αυτά τα προβλήματα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top