ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 14 δράσεις και τα 17 Σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση και προβολή του κυπριακού τουρισμού – Ποιο το κόστος

Οι 14 δράσεις και τα 17 Σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση και προβολή του κυπριακού τουρισμού – Ποιο το κόστος

Με 14 σημαντικές δράσεις και 17 Σχέδια που θα «τρέξει» το 2024, θα προωθήσει και θα προβάλει τον κυπριακό τουρισμό το αρμόδιο Υφυπουργείο, με στόχο μέχρι το 2030 η Κύπρος να καταστεί ένας αειφόρος, ολόχρονος προορισμός, που θα προσελκύει 40% των επισκεπτών της κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου.

Σημειώνεται πως, ο προϋπολογισμός και οι σχεδιασμοί του Υφυπουργείου Τουρισμού για τη νέα χρονιά, είχαν ετοιμαστεί πριν το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά προσέλκυσης τουριστών στην Κύπρο.

Οι δράσεις

Με βάση επεξηγηματικό σημείωμα που κατατέθηκε στη Βουλή, στον κρατικό προϋπολογισμό περιλήφθηκαν πιστώσεις 16,4 εκατομμυρίων ευρώ για υλοποίηση 14 δράσεων προβολής και εκστρατειών διαφώτισης για τον κυπριακό τουρισμό.

Οι δράσεις αυτές αφορούν:

1/ Συνεργασία με Τουριστικούς Εταίρους στο Εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των Αεροπορικών Εταιρειών, η οποία κρίνεται επί του παρόντος ως μια από τις πιο αποδοτικές ενέργειες και προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος. Οι από κοινού ενέργειες με οργανωτές ταξιδίων συμπληρώνει τις διαφημιστικές ενέργειες του Υφυπουργείου και έχει αμεσότερο αποτέλεσμα.

2/ Διενέργεια εντατικότερων διαφημιστικών εκστρατειών σε αγορές προτεραιότητας, όπως αυτές καθορίστηκαν μέσα από το επιχειρησιακό πλάνο. Περιλαμβάνει διαφημιστικές ενέργειες σε διάφορα ηλεκτρονικά ή και άλλα διαφημιστικά μέσα, καθώς και παραγωγή υλικού για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διαφημιστικής καμπάνιας.

3/ Υλοποίηση εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προώθηση των τουριστικών επαγγελμάτων, την καλλιέργεια κυπριακής φιλοξενίας και την προβολή ανεξερεύνητων τοπίων και πρωτότυπων δραστηριοτήτων στην Κύπρο.

4/ Ενέργειες προβολής/προώθησης αποκλειστικά για τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως: συνεδριακός, γαμήλιος, γκόλφ, θρησκευτικός, υπαίθρου, καταδυτικός, συμπεριλαμβανομένων κοινών διαφημιστικών ενεργειών με Οργανωτές Ταξιδίων, καθώς και συνεργασίες με διάφορους φορείς/συνδέσμους και άλλους εταίρους.

5/ Παραγωγή υλικού για την υλοποίηση ηλεκτρονικής διαφημιστικής καμπάνιας (content), συγγραφή κειμένων για την ιστοσελίδα (copywriting), δημιουργία προτύπων δημιουργικών υλικών και δημιουργία/προσαρμογή και αποστολή του απαραίτητου τεχνικού υλικού για υλοποίηση των διαφημιστικών ενεργειών (repro). Όπως τονίζεται, η ανάγκη για περισσότερη διαφήμιση απαιτεί περισσότερο περιεχόμενο σε άλλες διαθέσιμες μορφές (films, reels, photos), που να καλύπτει ευρύτερα ολόκληρο το φάσμα του τουρισμού.

6/ Digital Asset Management (κοινοποίηση φωτογραφικού υλικού/φιλμάκια στο ευρύτερο τουριστικό κοινό, μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας).

7/ Search Engine Optimization (SEO). Το SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας για να αυξηθεί η ορατότητά της στις μηχανές αναζήτησης, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για την τουριστική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου για να βρίσκεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, έτσι ώστε να έχει αυξημένο traffic και από οργανικά αποτελέσματα (αποτελέσματα αναζητήσεων).

8/ Διάφορες ενέργειες προβολής για την προώθηση του τουρισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με φορείς του δημοσίου ή και ιδιωτικού τομέα).

9/ Δαπάνη για ενέργειες προβολής και δημοσίων σχέσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό περιλαμβανομένου ηλεκτρονικού υλικού/μέσων προβολής για τον Τομέα Προσέλκυσης Επενδύσεων.

10/ Δημιουργία E-NEWSLETTER – dynamic and reshareable content for business partners σχετικά με τον τουρισμό.

11/ Ανάπτυξη και προβολή του προγράμματος «Αυθεντικές Διαδρομές-Heartland of Legends» (προωθητικά φιλμάκια, φωτογραφήσεις, banners, flags, posters, δώρα για διαγωνισμούς, ετοιμασία/επιμέλεια προωθητικών κειμένων/άρθρων για την ιστοσελίδα, προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλες διαφημιστικές εκστρατείες).

12/ Προβολή/διαφήμιση των σχεδίων που περιλαμβάνονται στο ΣΑΑ (επιλέξιμες δαπάνες για χρηματοδότηση).

13/ Διαφημιστικές συνεργασίες με εταίρους, μέσω κοινών ενεργειών, με διαφημιστικά κυρίως ανταλλάγματα.

14/ Ξεναγήσεις (με αδειούχο ξεναγό), όταν ζητηθεί από: Κρατικές Υπηρεσίες, Δήμους και Τοπικές Αρχές, σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τουριστικά γραφεία, επαγγελματικούς συνδέσμους, αεροπορικές εταιρείες, πρεσβείες ξένων χωρών στην Κύπρο.

Τα 17 Σχέδια

Επίσης, στον προϋπολογισμό του 2024 περιλήφθηκαν πιστώσεις 11,2 εκατ. ευρώ για υλοποίηση Σχεδίων οικονομικής στήριξης, που αφορούν κυρίως την προώθηση όλων των ειδικών μορφών τουρισμού. Μέρος των σχεδίων εμπίπτουν κάτω από τον κανονισμό κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De Minimis).

Αναλυτικά:

1/ Σχέδια Κινήτρων Αθλητικού Τουρισμού, για τη φιλοξενία ξένων αθλητικών ομάδων, ομίλων και συνδέσμων για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο - De Minimis.

2/ Σχέδιο Κινήτρων για την οργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο – De Minimis.

3/ Σχέδια κινήτρων συνεδριακού τουρισμού για την προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού για την στήριξη των προωθητικών ενεργειών της συνεδριακής βιομηχανίας της Κύπρου - De Minimis.

4/ Σχέδιο κινήτρων για Φεστιβάλ Οινογαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων για στήριξη σχετικών εκδηλώσεων κοινοτήτων - De Minimis.

5/ Σχέδιο παροχής οικονομικής στήριξης για την πιστοποίηση παροχών υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής με βάση τις απαιτήσεις του προτύπου CYS EN ISO 24803:2017.

6/ Σχέδιο Επιχορήγησης για Ενθάρρυνση Έργων για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών.

7/ Σχέδιο Χορηγιών Επενδύσεων Εμπλουτισμού και Εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

8/ Σχέδιο Επιχορήγησης για βελτίωση υποδομών προσβασιμότητας, περιβαλλοντικής συνείδησης και δημιουργίας/αναβάθμισης υποδομών ειδικών ενδιαφερόντων – De Minimis.

9/ Σχέδιο κινήτρων για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στη Κύπρο - De Minimis.

10/ Σχέδιο επιχορήγησης για τη συμμετοχή σε προγράμματα εκπαίδευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) - De Minimis.

11/ Σχέδιο επιχορηγήσεων για την ψηφιακή μετάβαση παροχέων ειδικών μορφών τουρισμού De Minimis.

12/ Σχέδιο Επιχορήγησης κοινοτήτων και άλλων φορέων για την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικων Χωριών.

13/ Σχέδιο επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας - De Minimis.

14/ Σχέδιο χορηγιών για έργα αναβάθμιση ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων σε ύπαιθρο, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

15/ Σχέδιο χορηγιών για την αναβάθμιση παραδοσιακών χώρων εστίασης ή πώλησης παραδοσιακών προϊόντων διατροφής με την δυνατότητα ένταξης τους στο σύμφωνο «Taste of Cyprus».

16/ Σχέδιο χορηγιών για τη δημιουργία και εμπλουτισμό εγκαταστάσεων και υπηρεσιών τουρισμού υγείας, ευεξίας. Αποκατάστασης και αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα με στόχο την προσέλκυση τουρισμού υγείας και ευεξίας.

17/ Σχέδιο Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος σε Αγροτικές, Ορεινές και Απομακρυσμένες Περιοχές.

Συμμετοχή σε Εκθέσεις

Στον προϋπολογισμό του 2024, εξάλλου, περιλήφθηκαν 2,65 εκατ. ευρώ που προορίζονται να καλύψουν:
• Συμμετοχή του Υφυπουργείου με περίπτερα/εργαστήρια πωλήσεων σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό ή και εσωτερικό, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, όπως: αθλητικού, καταδυτικού, ποδηλατικού, συνεδριακού, γαμήλιου, θρησκευτικού, κ.λ.π.): 2,6 εκατ. ευρώ.
• Συμμετοχή του Τομέα Προσέλκυσης Επενδύσεων του Υφυπουργείου σε επενδυτικά φόρα/εκθέσεις/εκδηλώσεις με δικό του εκθεσιακό περίπτερο/exhibit stand, ή/και στα πλαίσια κοινής συμμετοχής με εταίρους (joint events) στο εξωτερικό στα πλαίσια των στόχων και της Οικονομικής Διπλωματίας: 30.000 ευρώ.

Φιλοξενία δημοσιογράφων και συσκέψεις

Πέραν των πιο πάνω, στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού για τη νέα χρονιά περιλαμβάνονται και πιστώσεις 650.000 ευρώ που προορίζονται να καλύψουν:
• Φιλοξενία δημοσιογράφων εφημερίδων και εξιδεικευμένων περιοδικών, που προβάλλουν την Κύπρο στα μέσα που εργάζονται, bloggers/influencers, τουριστικών πρακτόρων, οργανωτών ταξιδιών, τηλεοπτικών συνεργείων, φωτογράφων, νικητών διαγωνισμών, decision makers, travel writers κλπ. καθώς και δαπάνες αγοράς μικρών αναμνηστικών δώρων (644.186 ευρώ).
• Έξοδα για ποτά που προσφέρονται κατά τη διάρκεια υπηρεσιακών επαφών, συνεδριάσεων και συσκέψεων στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή ή σε αίθουσα συνεδριάσεων του Υφυπουργείου και προεδρεύει ο Γενικός Δ/ντής ή εξουσιοδοτημένος Λειτουργός μέχρι του ποσού των 2.040 ευρώ ετησίως (έναντι αποδείξεων), μειωμένο κατά 5% (1.938 ευρώ).
• Έξοδα για ποτά που προσφέρονται σε επισκέπτες στο γραφείο του Υφυπουργού, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων/συσκέψεων που προεδρεύει ο Υφυπουργός, μέχρι του ποσού των 4.080 ευρώ ετησίως (έναντι αποδείξεων), μειωμένο κατά 5% (3.876 ευρώ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top