Νέος Πρόεδρος CHP: «Θα επικεντρωθούμε στη διαδικασία των τοπικών εκλογών»

Νέος Πρόεδρος CHP: «Θα επικεντρωθούμε στη διαδικασία των τοπικών εκλογών»

«Θα επικεντρωθούμε στη διαδικασία των τοπικών εκλογών» δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος, λαμβάνοντας 812 ψήφους έναντι 536 που έλαβε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έπειτα από 11 χρόνια έχασε την ηγεσία του κόμματος.

«Λέω στο 1,5 εκατομμύριο μέλη μας ότι κηρύσσω κινητοποίηση από αύριο για να αντισταθμίσω τη θλίψη που ζήσαμε και να μπούμε με νίκη στον δεύτερο αιώνα», δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του.

Ο Οζέλ έγινε ο 8ος Πρόεδρος του CHP - του πρώτου πολιτικού κόμματος που δημιουργήθηκε στην Τουρκική Δημοκρατία - μετά τους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, Ισμέτ Ινονού, Μπουλέντ Ετζεβίτ, Ντενίζ Μπαϊκάλ, Χικμέτ Τσετίν, Αλτάν Οϊμέν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Θα επικεντρωθούμε στη διαδικασία των τοπικών εκλογών. Λέω στο 1,5 εκατομμύριο μέλη μας ότι κηρύσσω κινητοποίηση από αύριο για να αντισταθμίσω τη θλίψη που ζήσαμε και να μπούμε με νίκη στον δεύτερο αιώνα», δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Συνεδρίου και στήριξε τον Οζέλ, είπε για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι μετά το συνέδριο θα τον πάρει τηλέφωνο και θα ζητήσει συγχώρεση. «Είναι μεγαλύτερός μας στο κόμμα», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών

Με αναφορά στην ιστορική σημασία της ανεξαρτησίας αλλά και στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τηλεοπτικό του μήνυμα για την 65η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, «υπάρχει σήμερα ένα παράθυρο ελπίδας» για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, σημειώνοντας τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE