ΥΓΕΙΑ

Η μαγική λέξη που μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή – Δέκα περιπτώσεις που ευχόμαστε να την είχαμε πει

Η μαγική λέξη που μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή – Δέκα περιπτώσεις που ευχόμαστε να την είχαμε πει

Μπορούν τρία γράμματα να μας αλλάξουν τη ζωή; Ίσως το ερώτημα να μη βγάζει νόημα για τις μικρές αποφάσεις που πήραμε στη διάρκεια της εβδομάδας. Αν ανατρέξουμε όμως σε στιγμές που το ναι ή το όχι ήταν καθοριστικής σημασίας, τότε ναι, τα τρία γράμματα που επιλέξαμε μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωής μας

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, 9 στους 10 Βρετανούς αισθάνονται ότι έκαναν πίσω και δεν αποτόλμησαν το ναι λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης (31%), έλλειψης εμπιστοσύνης (38%) ή τον φόβο της αποτυχίας (26%). Οι συμμετέχοντες δήλωσαν μετανιωμένοι για διάφορες αποφάσεις, όπως την ευκαιρία για μια νέα δουλειά ή τη «μοναδική αγάπη» που άφησαν να φύγουν μέσα από τα χέρια τους.

Ένα 12% αισθάνεται ότι η άρνηση έχει γίνει δεύτερη φύση του, με την ευκολία στο όχι να επιστρέφει μπούμερανγκ· η έρευνα έδειξε ότι οκτώ περίπου φορές την εβδομάδα -ή πάνω από 400 τον χρόνο- θα μετανιώσουμε για μικρές ή μεγαλύτερες αρνήσεις μας, από την κλήση ενός φίλου ή συγγενή που δεν απαντήσαμε έως την απόρριψη ευκαιριών που θα μπορούσαν να φέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή μας.

Ο χρόνος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πώς αισθανόμαστε για τις αποφάσεις μας. Οι νέοι 18-24 ετών της γενιάς Ζ βιώνουν εντονότερα την κατάσταση -θα μετανιώσουν 11 φορές την εβδομάδα ή 572 φορές το χρόνο-, τα χρόνια όμως που περνούν θα αμβλύνουν τις δεύτερες σκέψεις και την απογοήτευση από τα όχι που ειπώθηκαν, κάνοντάς μας να μετανιώνουμε 6 φορές την εβδομάδα ή 312 φορές το χρόνο.

Η διάσημη ψυχολόγος, Donna Dawson, εξηγεί:

«Η ικανότητα να λέμε “ναι” επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων η στάση των γύρω μας. Αν γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων που μας επισημαίνουν να μη ρισκάρουμε, να μην κάνουμε το μεγάλο βήμα, να μην απλώσουμε τα πόδια μας μακρύτερα από το πάπλωμα και να μη χαλάσουμε τη βολή μας, θα παίξουμε εκ του ασφαλούς και θα κάνουμε πίσω.

»Αν η αρνητική φωνούλα που ζει στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας λέει “καλύτερα όχι”, μπορεί να γίνει η κύρια φωνή με την οποία θα συντονιζόμαστε αυτομάτως. Καλύτερα να αμφισβητούμε αυτή τη φωνή διερωτώμενοι “γιατί όχι;”, να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις κατά μέτωπο και να ανακαλύπτουμε τι είμαστε πραγματικά ικανοί να πετύχουμε. Επιλέγοντας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση που μας επιφυλάσσει η μέρα, θα αυξήσουμε την αυτοπεποίηθησή μας».

Τα 33 είναι η μαγική ηλικία οπότε αρχίζουμε να αποβάλλουμε τις αναστολές μας και να βρίσκουμε το θάρρος για περισσότερα “ναι”. Μέσα από την αναδρομή στη ζωής τους έως σήμερα, τα 10 top πράγματα στα οποία οι συμμετέχοντες εύχονταν να είχαν πει ναι είναι:

οι ευκαιρίες για ταξίδια (23%)

η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων (21%)

η αποδοχή βοήθειας από κάποιον (18%)

οι νέες περιπέτειες (17%)

η εξασφάλιση χρόνου για τους φίλους (17%) ή

με αγαπημένα πρόσωπα (17%)

ο χρόνος με την οικογένειά (17%)

η έναρξη πιο υγιεινής διατροφής (16%)

ο τερματισμός μιας σχέσης (14%)

μια νέα δουλειά (14%).

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top