ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανέλαβε τις θέσεις του για Κυπριακό στην Τουρκία ο Τατάρ

Επανέλαβε τις θέσεις του για Κυπριακό στην Τουρκία ο Τατάρ

Ομιλία στο πανεπιστήμιο της πόλης Μπιλετζίκ στην Τουρκία, με θέμα «Η Κύπρος και το μέλλον της υπό το φως των σημερινών προβλημάτων», πραγματοποίησε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ είπε πως «η Κύπρος δεν ήταν ποτέ υπό την κυριαρχία Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων, οι Ελληνοκύπριοι αυξήθηκαν μετά τη εκμίσθωση του νησιού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Βρετανία» και υποστήριξε ότι αυτός ήταν ένας σχεδιασμός.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει μεγάλη σημασία λόγω της γεωγραφικής της θέσης, και σημείωσε ότι αυτό ίσχυε τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα. Επανέλαβε ότι «η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο και έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού 'λαού' σήμερα». 

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν Κύπριοι, αλλά Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι "και ο τουρκοκυπριακός 'λαός' είναι ισότιμος και έχει λόγο όπως και ο ελληνοκυπριακός", πρόσθεσε. 

Ο Ερσίν Τατάρ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Μπιλετζίκ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης βρίσκεται σήμερα στο Ικόνιο, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, με τον οποίο παρακολούθησε την έναρξη της 7ης Συνάντησης Προμηθευτών Αμυντικής Βιομηχανίας του Ικονίου, όπου και μίλησε. Δήλωσε ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην Κύπρο με τη «συνεργασία των δύο κρατών» και τόνισε τη σημασία της στήριξης για την ανάπτυξη του ψευδοκράτους, κάνοντας λόγο για "ισότιμο λαό" στο νησί της Κύπρου.

Εξάλλου, από την πλευρά του, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος χαιρέτισε τον Ερσίν Τατάρ με σεβασμό και αγάπη και δήλωσε ότι πολλοί πολίτες του ψευδοκράτους έχουν ρίζες στο Ικόνιο και ως εκ τούτου "ο Τατάρ είναι ο οικοδεσπότης".

Σε άθλια κατάσταση η Παναγία Κανακαριά στα κατεχόμενα, γράφει τ/κ ιστοσελίδα

Με τίτλο «Η αξία που δίνουμε στον τουρισμό» η τ/κ ιστοσελίδα «Γκιϊκ» δημοσιεύει θέμα για την άθλια κατάσταση της ιστορικής εκκλησίας και του μοναστηριού της Παναγίας Κανακαριάς στο χωριό Λυθράγκωμη στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας και η οποία προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα γράφει ότι ο Φιράτ Μποράκ, πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής δραστηριότητας Ριζοκαρπάσου, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο επισκέψιμα μέρη στα χωριά της Καρπασίας. «Ενώ παραπονιόμαστε ότι οι τουρίστες δεν έρχονται στην περιοχή, θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε ‘Γιατί να έρθουν; Πρέπει να έρθουν για να δουν αυτή τη βρωμιά και τα εγκαταλελειμμένα ιστορικά κειμήλια;’»

Ο κ. Μποράκ είπε ότι τουρίστες από τη Γαλλία εκπλήσσονται από αυτή την κατάσταση. «Δεν υπάρχει μέρος για να καθίσει κανείς, δεν υπάρχει κανείς να δώσει πληροφορίες, δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων, δεν υπάρχει μέρος για να καθίσει κανείς και να πιει τσάι και καφέ», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top