ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση για απευθείας πτήσεις από Βρετανία προς κατεχόμενα από τον Λόρδο Sharkey

Έκκληση για απευθείας πτήσεις από Βρετανία προς κατεχόμενα από τον Λόρδο Sharkey

Την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς τα κατεχόμενα ζήτησε ο Βρετανός Λόρδος Sharkey, "αναπληρωτής πρόεδρος" της "ομάδας φιλίας με την 'τδβκ'" στο βρετανικό κοινοβούλιο, και υποστήριξε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, «στο όραμά του για λύση δύο κρατών».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τις δηλώσεις του Βρετανού Λόρδου προβάλλει η τ/κ ιστοσελίδα "Κίπρις Ποστασί" συνδέοντάς τες με την προ ημερών επίσκεψη στο Λονδίνο του κ. Τατάρ και τις επαφές που είχε εκεί με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σε ομιλία στη Βουλή των Λόρδων, ο Λόρδος Sharkey αναφέρθηκε «σε άδικες απομονώσεις που επιβάλλονται στον τουρκοκυπριακό 'λαό'», κατά την έκφρασή του.

Κάλεσε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει την τουριστική ροή επιτρέποντας απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα «και εξαλείφοντας την ανάγκη να αποβιβαστούν οι επιβάτες με όλες τις αποσκευές τους για να περάσουν από έναν επιπλέον έλεγχο ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Λόρδος Sharkey υποστήριξε ότι όλες οι προσπάθειες για μια διζωνική, διακοινοτική ομοσπονδία που διήρκεσαν για περισσότερα από 50 χρόνια απέτυχαν. «Οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να προτείνουν παραλλαγές αυτού του μοντέλου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι απορρίπτουν τώρα εντελώς αυτό το μοντέλο και αντ' αυτού αποδέχονται την de facto κατάσταση για περισσότερα από 50 χρόνια και προτείνουν μια λύση δύο κρατών», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top