ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις μήνες για αποζημίωση 20 χιλιάδων

Τρεις μήνες για αποζημίωση 20 χιλιάδων

Ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι της μικρής κοινότητας των Κελιών, στην επαρχία Λάρνακας, τις αποζημιώσεις από το κράτος μετά τα  που έπληξαν την περιοχή τους στις 28 περασμένου Αυγούστου.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, οι αποζημιώσεις «κολλούν» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, καθότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Πανίκο Τυρίμου, οι πληγέντες κάτοικοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες και σε κτηνοτροφικά υποστατικά των Κελιών, κυρίως σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, σ’ εγκαταστάσεις φωτοβολταικών και σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για αρκετές ώρες.

Λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας είχαν επισκεφθεί την προσφυγική κοινότητα και κατέγραψαν τις ζημιές, οι οποίες υπολογίστηκαν περίπου στις 20 χιλιάδες ευρώ στο σύνολό τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την κοινοτική αρχή, μέχρι σήμερα κανένας από τους πληγέντες δεν έχει αποζημιωθεί.

Το πιο εξωφρενικό, σύμφωνα πάντα με την κοινοτική αρχή, είναι το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πρόσφατα ότι οι πληγέντες θα πρέπει να προσκομίσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς καθώς και τους λογαριασμούς των ενηλίκων παιδιών τους (εάν έχουν), τα αποκόμματα μισθοδοσίας τους, εφόσον είναι λήπτες δανείων τις σχετικές καταστάσεις των δανείων τους καθώς και τους τίτλους ιδιοκτησίας της ακίνητης περιουσίας τους εάν κατέχουν.

Επιπρόσθετα, οι πληγέντες αφού προσκομίσουν τα πιο πάνω, θα πρέπει να υποβληθούν σε προσωπικές συνεντεύξεις προτού εγκριθούν ή όχι για την καταβολή των αποζημιώσεων.

«Οι υποσχέσεις για αποζημιώσεις έμειναν στα λόγια. Ενώ μετά από την θεομηνία το κράτος είχε υποσχεθεί πως θα βοηθούσε, εντούτοις τρεις μήνες μετά ζητούν από τον κόσμο να προσκομίσει επιπρόσθετα στοιχεία, γεγονός που θα καθυστερήσει περαιτέρω την καταβολή των αποζημιώσεων», δήλωσε με παράπονο ο Πανίκος Τυρίμου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top