ΥΓΕΙΑ

Κίνα: «Μυστηριώδης» πνευμονία στέλνει παιδιά στα νοσοκομεία - Ανησυχία εκφράζει ο ΠΟΥ

Κίνα: «Μυστηριώδης» πνευμονία στέλνει παιδιά στα νοσοκομεία - Ανησυχία εκφράζει ο ΠΟΥ

Την ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει προκαλέσει η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών και συγκεκριμένα η έξαρση νέας πνευμονίας στην Κίνα, που φαίνεται ότι “χτυπά” κυρίως παιδιά, όπως ανακοίνωσαν οι κινέζικες αρχές σε συνέντευξη Τύπου στις 13 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο ΠΟΥ υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας για περισσότερες λεπτομέρειες. “Διεκδικούμε επιπρόσθετες επιδημιολογικές και κλινικές πληροφορίες, καθώς και αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, μέσω του μηχανισμού του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού”, ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του οργανισμού.

Παράλληλα, απηύθυνε σύσταση στις κινέζικες Αρχές “να λάβει μέτρα για τη μείωση του κινδύνου διασποράς των νοσημάτων του αναπνευστικού”.

Μέτρα, όπως ο εμβολιασμός, η παραμονή των ασθενών στο σπίτι και η τήρηση αποστάσεων από αυτούς, η χρήση μάσκας, ο καλός εξαερισμός χώρων και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα κινέζικων μέσων ενημέρωσης τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε περιοχές στη βόρεια Κίνα και το Πεκίνο.

Όπως έγραψε ο TheGuardian, “νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Κίνας ανέφερε αύξηση της πνευμονίας από μυκόπλασμα (mycoplasma pneumonia) και άλλων αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των παιδιών κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Μεγάλο νοσοκομείο του Πεκίνου δήλωσε επίσης ότι ο μέσος αριθμός των ημερήσιων επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα περιστατικά στο παιδιατρικό τμήμα είχε ξεπεράσεις τις 1.600, λόγω της “ταχείας εξάπλωσης” των αναπνευστικών λοιμώξεων. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των παιδιών ασθενών σε αρκετές επαρχίες φαίνεται να έχει μειωθεί, σύμφωνα τοπικό μέσο ενημέρωσης”.

ProMED: Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η έξαρση

Το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αναδυόμενων Νοσημάτων της Διεθνούς Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων, γνωστό ως ProMED, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι:

“Οι αναφορές στα ΜΜΕ υποδηλώνουν ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας μη διαγνωσμένης αναπνευστικής νόσου σε διάφορες περιοχές της Κίνας. Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η έξαρση, καθώς θα ήταν ασυνήθιστο να προσβληθούν τόσα πολλά παιδιά τόσο γρήγορα, αλλά οι αναφορές για ασθένειες κυρίως σε παιδιά υποδηλώνουν ενδεχόμενη έκθεση στα σχολεία”.

Η ProMED επεσήμανε, ωστόσο, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, όπως για το αν πρόκειται για μία νέα επιδημία, ενώ παράλληλα αναμένει περαιτέρω λεπτομέρειες από τις κινέζικες υγειονομικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, “η Κίνα διατήρησε μια πολιτική γνωστή ως zero-Covid -η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρά lockdown και καραντίνες, μαζικά δειγματοληπτικά τεστ και αυστηρή ιχνηλάτηση επαφών- μέχρι που εγκατέλειψε αυτή την πολιτική τον Δεκέμβριο. Τα εν λόγω μέτρα, όμως, περιορίζουν και την εξάπλωση πιο κοινών μικροβίων, σύμφωνα με τους ειδικούς, δημιουργώντας ένα “κενό ανοσίας” που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στη μόλυνση ασθενειών, όταν σταματήσουν να λαμβάνουν τέτοιες προφυλάξεις”.

Πηγή: news247.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top