ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στο Νότιγχαμ: Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλικό αφού πρώτα ήπιε υπερβολική ποσότητα νερού

Σοκ στο Νότιγχαμ: Γυναίκα πέθανε από εγκεφαλικό αφού πρώτα ήπιε υπερβολική ποσότητα νερού

Μια μητέρα δύο παιδιών πέθανε επειδή ήπιε πολύ νερό και ο σύζυγός της κατηγορεί τώρα μια υγειονομική μονάδα. Σύμφωνα με το BBC όλα ξεκίνησαν όταν η 45χρονη Michelle Whitehead μεταφέρθηκε στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Millbrook στο Νότιγχαμ στις 5 Μαΐου του 2021, αφού υπέστη ψυχική κατάρρευση.

Μετά από δύο μέρες νοσηλείας κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό ενώ το προσωπικό άργησε να καταλάβει τι είχε συμβεί.

«Αν είχαν ενεργήσει νωρίτερα, η Michelle θα είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ και θα της είχαν βάλει ορό. Αυτό θα της είχε σώσει τη ζωή», υποστήριξε ο επί 22 χρόνια σύζυγος της γυναίκας, Michael Whitehead.

Η 45χρονη είχε μια πάθηση που ονομάζεται ψυχογενής πολυδιψία και η οποία έχει να κάνει με την έντονη και επίμονη δίψα. Σύμφωνα με δηλώσεις του άνδρα της 45ρονης στο ιατιρκό περιοδικό BMJ Best Practice «παρατηρείται συχνά σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές ή/και νευροαναπτυξιακές διαταραχές».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο άνδρας οι εργαζόμενοι δεν διέγνωσαν από τι έπασχε η 45χρονη με αποτέλεσμα να της επιτραπεί να πίνει νερό χωρίς να την επιβλέπει κάποιος. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της μονάδας της έδωσαν ηρεμιστικά για να κοιμηθεί και έτσι η γυναίκα έπεσε σε κώμα. Το προσωπικό αντιλήφθηκε τι συμβαίνει τέσσερις ώρες αργότερα.

Ακολούθως η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King's Mill όπου πέθανε από τα χαμηλά επίπεδα νατρίου ως συνέπεια της υπερβολικής κατανάλωσης νερού. Η αιτία θανάτου ήταν ήταν το εγκεφαλικό οίδημα που προκλήθηκε από την υπερβολική πρόσληψη νερού.

Σύμφωνα με το BBC το Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust παραδέχθηκε οκτώ παραλείψεις, μεταξύ των οποίων η απόσπαση της προσοχής των υπαλλήλων από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παραλείψεις της μονάδας ψυχικής υγείας συνέβαλαν στον θάνατό της. Μάλιστα ο ιατροδικαστής ζήτησε από τη μονάδα ψυχικής υγείας να γίνει καλύτερη στην ανίχνευση της ψυχογενούς πολυδιψίας στο μέλλον, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικοί θάνατοι.

Από την πλευρά της μονάδας, ο Ifti Majid, διευθύνων σύμβουλος του Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια.

«Εξετάζουμε τα πορίσματα των ενόρκων και του ιατροδικαστή. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρχαν πτυχές της φροντίδας που δεν ήταν της ποιότητας που θα έπρεπε να είναι και θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία των ασθενών τώρα και στο μέλλον», δήλωσε στο BBC.

Ο Michael και η Michelle ερωτεύτηκαν στα νεανικά τους χρόνια. Εκείνος ήταν 17 ετών και εκείνη 15, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα λεωφορείο. «Κοίταξε τους δίσκους που μόλις είχα αγοράσει και ερωτεύτηκα», τόνισε ο Michael Whitehead.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων είχε σύνδρομο Down. Μάλιστα η 45χρονη είχε αφιερωθεί εξολοκλήρου στο παιδί της και προκειμένου να τον φροντίζει είχε εγκαταλείψει τη δουλειά της ως νοσοκόμα σε βρεφονηπιακό σταθμό.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top