ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικό Συνέδριο Οικολόγων: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος - Τα τελικά αποτελέσματα

Εκλογικό Συνέδριο Οικολόγων: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος - Τα τελικά αποτελέσματα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26/11/23 στη Δημοσιογραφική Εστία, το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την εκλογή Προέδρου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, νέος Πρόεδρος του Κινήματος εκλέχθηκε ο/η κ. Γιώργος Περδίκης

Τα αποτελέσματα για τους δύο υποψηφίους του Κινήματος είχαν ως εξής:

Πρόεδρος εκλέγηκε.. ο Γιώργος Περδίκης με ποσοστό 68,9% και 204 ψήφους
Έφη Ξάνθου: αριθμός ψήφων 92, ποσοστό 31,1%
Γιώργος Περδίκης: αριθμός ψήφων 204, ποσοστό 68,9%

Ο πρόεδρος θα ολοκληρώσει τη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2025, καθώς πρόκειται για συνέχιση της θητείας του τέως Προέδρου κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες που αφορούν το καταστατικό του Κινήματος, στο πλαίσιο του καταστατικού συνεδρίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε. Πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που το Κίνημα προχωρεί σε τόσο καινοτόμες και πολλές καταστατικές αλλαγές από την ίδρυσή του.

Επιπλέον, έχοντας ως σημαντικό σταθμό τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές, το Κίνημα εργάζεται για την πραγματοποίηση και του πολιτικού συνεδρίου του.

Το who is who του Γιώργου Περδίκη

Ο Γιώργος Περδίκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1962 στη Λευκωσία και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στις Αστυνομικές Κατοικίες στη περιοχή ΡΙΚ στην Αγλαντζιά. Το σπίτι που γεννήθηκε καταστράφηκε κατά την επίθεση των πραξικοπηματιών κατά του ΡΙΚ και της έδρας του Εφεδρικού.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης και το Λύκειο Ακροπόλεως, ενώ υπηρέτησε στν Εθνική Φρουρά και στα φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης , πολιτικός μηχανικός.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αναμίχθηκε με το κυπριακό φοιτητικό κίνημα με την φοιτητική παράταξη κυπρίων φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ. Έχει εκλεγεί για τρεις θητείες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Θεσσαλονίκης (τις δύο φορές ως Πρόεδρος).

Με την επιστροφή του στην Κύπρο (1987) αναμίχθηκε με την ομάδα πρωτοβουλίας «Φίλοι του Ακάμα».

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Σωματείων «Φίλοι του Ακάμα» και «Οικολογική Κίνηση Κύπρου» και συμμετείχα στην Ίδρυση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου.

Από το Μάιο του 1995 ξεκίνησε την προσπάθεια για τη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πολιτικού Κινήματος που οδήγησε τον Φεβρουάριο 1996 στην ίδρυση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Διετέλεσε ως πρώτος Γενικός Συντονιστής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών το 1996.

Το 2001 εξελέγη ως ο πρώτος βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006, 2011 και 2016.

Το 2002 εξελέγη ως ο πρώτος γενικός γραμματέας του Κινήματος, θέση από την οποία αποχώρησε το 2009. Το 2014 έχει εκλεγεί ως ο πρώτος πρόεδρος του Κινήματος, θέση από την οποία αποχώρησε το 2020.

Από το 2022 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Είναι παντρεμένος με την Ηλέκτρα Μαρία Παναρέτου με την οποία απέκτησε δύο γιούς τον Αλέξανδρο και Στέφανο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top