ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεμεσός: Θα λυγίσετε και θα εξοργιστείτε με το κείμενο για τα παιχνίδια των παιδιών σε τροχοκάθισμα

Λεμεσός: Θα λυγίσετε και θα εξοργιστείτε με το κείμενο για τα παιχνίδια των παιδιών σε τροχοκάθισμα

Η αναισθησία μερικών γονιών δεν έχει όρια, σύμφωνα με την καταγγελία χρήστη του facebook, o οποίος γράφει στην σελίδα του, για την εικόνα που συναντά στους δημόσιους παιδότοπους της Λεμεσού, στους οποίους έχουν τοποθετηθεί ειδικά παιχνίδια, για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τα ειδικά παιχνίδια, στερώντας τη χαρά και το παιχνίδι, στα παιδιά για τα οποία έχουν τοποθετηθεί.

Διαβάστε το πιο κάτω κείμενο: 

«Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνώ μαζί σας με την ευχή ότι ίσως κάποιοι από εσάς μετά από αυτό το μήνυμα καταλάβετε πλέον την χρήση των εν λόγω παιχνιδιών. Ο Δήμος Λεμεσού (όπως πιθανότατα και άλλοι δήμοι έκαναν) εγκατέστησε τα εν λόγω παιχνίδια για τα παιδάκια με "κινητικά προβλήματα" (δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες γιατί τα παιδάκια αυτά για μένα είναι ΉΡΩΕΣ) για να μπορούν και αυτά να χαίρονται και να διασκεδάζουν όπως τα "υγιή" παιδάκια σας αφού έχουν την δυνατότητα στις εν λόγω κούνιες να μπαίνουν με τα τροχοκαθισματα (καροτσάκια) τους.

Δυστυχώς όμως και παρ' ότι υπάρχει ειδική σήμανση με το μπλε καροτσάκι (που σημαίνει ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ) αυτά τα παιχνίδια έχουν γίνει "κατάληψη" από τα παιδάκια σας μπαίνοντας μέσα σ αυτά 5 ή και 10 ταυτόχρονα παιδάκια και να κάνουν κούνια, να χοροπηδάνε, να κρέμονται κλπ. Αποτέλεσμα λόγω της ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ τόσο από τα παιδάκια σας όσο και από τους ανεύθυνους γονείς (δηλαδή εσάς όλους που το κάνετε) να κινδυνεύουν πολύ γρήγορα να καταστραφούν και επόμενος την στιγμή που θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν από τα παιδάκια που πραγματικά το έχουν ανάγκη να είναι πλέον άχρηστα. Το τραγικό είναι ότι το "δικό σας" παιδάκι μόλις το καταστρέψει απλά θα πάει να παίξει σε άλλη κούνια....ρωτήσατε όμως το παιδάκι που είναι στο τροχοκαθισμα πως θα νοιώθει?

Ήρθατε πότε στην θέση όλων αυτών των ηρώων γονιών που πρέπει να δώσουν μια εξήγηση γιατί δεν μπορεί να παίξει και αυτό? Να κάνει κούνια και αυτό? Να χαρεί και αυτό?

Λυπάμαι ειλικρινά για όλους εσάς που ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν χρήση των εν λόγω παιχνιδιών και ΝΤΡΈΠΟΜΑΙ για εσάς που δεν δείχνετε τον απαιτούμενο σεβασμό σ αυτά τα παιδάκια. Δεν φτάνει ότι δεν σεβόμαστε τους χώρους στάθμευσης, φτάσαμε να μην σεβόμαστε την χαρά και την ευτυχία ενός παιδιού.

ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ειλικρινά. Εύχομαι όμως κάποιοι μετά απ’ αυτό το μήνυμα να δείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία για έναν καλύτερο κόσμο. Όλα τα παιδάκια έχουν δικαίωμα στην χαρά και το παιχνίδι, είναι πραγματικά κρίμα να μην σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας.»

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top