ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση ΔΣ ΔΕΦΑ: «Στον αέρα» μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια

Παραίτηση ΔΣ ΔΕΦΑ: «Στον αέρα» μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια

Τεράστιο είναι το έργο που υλοποίησε το ΔΣ της ΔΕΦΑ υπό την προεδρία του Αντώνη Πατσαλή μέσα σε μόλις οκτώ μήνες από τον διορισμό τους από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Η παραίτηση του ΔΣ - οι συνθήκες της οποίας παραμένουν υπό ερωτηματικό για το κατά πόσο τους ζητήθηκε από τον υπουργό Ενέργειας ή αν έλαβαν από μόνοι τους την απόφαση - ενδεχομένως να προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση, τόσο του τερματικού αποϋγροποίησης και αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Βασιλικό όσο και στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου προς τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς για παραγωγή ενέργειας.

Αναφορικά με το τερματικό αποϋγροποίησης στο Βασιλικό, ο Αντώνης Πατσαλής κατάφερε με πείσμα να κρατήσει τη σύμβαση με την εταιρεία που κατασκευάζει το έργο και να υλοποιείται μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαν κατατεθεί από τον εργολάβο του έργου, με την παράδοσή της αποβάθρας να υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2024. Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο είχε τεθεί υπό μεγάλη αμφισβήτηση λόγω της πρότερης κακής απόδοσης του εργολάβου. Παρόλα αυτά με τη συνδρομή του Προέδρου του ΔΣ υπερπηδήθηκαν τα οποιαδήποτε προβλήματα μέχρι σήμερα.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα είναι με την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς. Το ΔΣ μετά τον διορισμό του επικύρωσε προσφορά από διαγωνισμό για παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης του Δικτύου. Η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών όμως ακύρωσε αυτή την απόφαση του ΔΣ - αλλά όχι τον διαγωνισμό - τον περασμένο Οκτώβριο και τους ζήτησε να εξετάσουν μερικά σημεία της προσφοράς. Από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ είναι βέβαιο ότι η απόφαση για την κατακύρωση της προσφοράς στην συγκεκριμένη κοινοπραξία είναι σωστή. Λόγω της παραίτησης όμως του ΔΣ, η οποία μέχρι τη στιγμή συγγραφής του άρθρου δεν έχει γίνει επίσημα αποδεκτή, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην νέα κατακύρωση και κατ’ επέκταση στην υλοποίηση του όλου έργου με επιπτώσεις εκατ. ευρώ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας στο ThemaOnline, αναμένεται το υφιστάμενο ΔΣ να παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου με το νέο ΔΣ να αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο ίδιος ο υπουργός δεν απέκλεισε την δυνατότητα τα υφιστάμενα μέλη να επαναδιεκδικήσουν θέση μέσω της διαδικασίας του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top