ΕΛΛΑΔΑ

«Δώσε πίσω τα Γλυπτά»: Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

«Δώσε πίσω τα Γλυπτά»: Οι Βρετανοί «αδειάζουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Μετά την απρεπή και αιφνίδια απόφαση του Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (28/11), όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω δηλώσεών του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, Βρετανοί επέλεξαν τα social media για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Την ώρα που εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης- με φόντο την επίσκεψη στο Λονδίνο του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- διαμηνύει πως «η στάση της βρετανικής πλευράς είναι μία και ξεκάθαρη», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, Βρετανοί φαίνεται πως δεν έχουν την ίδια άποψη και δεν συμμερίζονται τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης για τα Γλυπτά, υποστηρίζοντας να επιστραφούν στην Ελλάδα.

«Τι έχει συμβεί στη Βρετανία; Ο Σουνάκ ακυρώνει μια συνάντηση με τον Μητσοτάκη επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τις αιώνιες απαιτήσεις για τα Ελγίνεια Μάρμαρα ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο. Εν μέσω πολέμου στην Ήπειρο και κρίσης στη Μέση Ανατολή, σε αυτό εστιάζει ο Σουνάκ;» γράφει ο Stanley Pignal.

«Γεγονός. Αφαιρέθηκαν χωρίς το κατάλληλο δικαίωμα να το κάνουν. Γεγονός. Η ελίτ από το Ηνωμένο Βασίλειο κλέβει για αιώνες από άλλους πολιτισμούς.

Γεγονός. Τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα ως ιστορικό μέρος του πολιτιστικού θησαυρού της Ελλάδας. Γεγονός. Ο Σουνάκ είναι ύπουλος» γράφει χρήστης με το όνομα Lady Truth Sword.

Ένας άλλος χρήστης σχολιάζει: «Ο Σουνάκ επιλέγει την Ακρόπολη ως λόφο για να πεθάνει».

«Τι ερασιτέχνης είναι ο Σουνάκ! Μεγάλα τμήματα της βρετανικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του κόμματος των Τόρις υποστηρίζουν την άνευ όρων επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κάντε το σωστό και κάντε μια συμμαχία. Δώστε τα πίσω!» δηλώνει ο δημοσιογράφος Paul Mason.

«Αυτό είναι αξιολύπητο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη μακροπρόθεσμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και ο δικός μας πρωθυπουργός πετάει τα ''παιχνίδια'' του από το καροτσάκι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει την εύνοια των ξενοφοβικών συντακτών σε ταμπλόιντ. Τι μικρή, θλιβερή χώρα» τονίζει άλλος χρήστης.

«Ανόητος ο Σούνακ»

Επίσης και το ελληνικό X (πρώην Τwitter) σχολίασε την απόφαση Σούνακ να αρνηθεί να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top