LIKE ONLINE

Οι πιο υποτιμημένες συμβουλές για τις σχέσεις έχουν τη μεγαλύτερη αξία

Οι πιο υποτιμημένες συμβουλές για τις σχέσεις έχουν τη μεγαλύτερη αξία

Σε μια απλή συζήτηση με την παρέα σου ή σε ένα απλό σκρολάρισμα στο TikTok, θα πέσεις πάνω σε συμβουλές για σχέσεις. Φυσικά, ο κάθε ένας έχει τη δική του συμβουλή για το πώς θα βελτιωθεί μια σχέση, η οποία βασίζεται κυρίως στις δικές του εμπειρίες.

Οι συμβουλές για τις σχέσεις βέβαια δεν χρειάζεται να είναι πάντα περίπλοκες και βαθυστόχαστες. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ απλές συμβουλές οι οποίες είναι υποτιμημένες και ίσως θα έπρεπε να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω.

Χρησιμοποίησε τη βαρεμάρα προς όφελος σου
Σε μια μακροχρόνια σχέση, όταν η «περίοδος μέλιτος» τελειώσει, είναι λογικό κάποια στιγμή ο χρόνος να επιφέρει και βαρεμάρα! Μπορεί ακόμα να αισθάνεσαι και ανικανοποίητη από τη σχέση σου. Αυτό το αίσθημα, αντί να το αφήσεις να καταστρέψει τη σχέση, χρησιμοποίησέ το προς όφελος σου. Ίσως είναι το σημάδι που χρειάζεστε για να κινητοποιηθείτε και να κάνετε μια ανανέωση στη σχέση σας.

Μπορείτε να πάτε για ύπνο τσακωμένοι
Από τις πρώτες συμβουλές που ακούς είναι να προσπαθείς πάντα να λύνεις τα προβλήματα με τ@ σύντροφό σου πριν πέσετε για ύπνο. Επίτρεψε μου να διαφωνήσω. Τις περισσότερες φορές, το να δώσεις χρόνο, ώστε να καθαρίσει το μυαλό και να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα, μόνο θα βοηθήσει τη σχέση σου. Την επόμενη μέρα μπορείτε να επιστρέψετε στο θέμα συζήτησης που σας δίχασε με καθαρή σκέψη. Όταν είσαι θυμωμένη, χάνεις την προοπτική σου, δυσκολεύεσαι να ακούσεις και είναι πιο δύσκολο να δεις την κατάσταση από την οπτική γωνία του άλλου ατόμου. Κάνε μια παύση στον τσακωμό με τη συμφωνία ότι θα επιστρέψετε εκεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή την επόμενη μέρα, διαβεβαιώνοντας τ@ σύντροφό σου πως δεν θα το αποφύγεις και θα προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις.

Δες τα πράγματα από την οπτική τ@ συντρόφου σου
Όλοι θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που έχουμε το δίκιο σε έναν τσακωμό. Μα η αλήθεια είναι πως όταν σε έναν τσακωμό με τ@ σύντροφό σου, αναζητάτε ποιος έχει δίκιο, τότε είστε χαμένοι και οι δύο. Πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να μπούμε στα παπούτσια του άλλου, ακόμα κι αν αυτό για το οποίο διαφωνούμε είναι κάτι ασήμαντο. Όταν βλέπουμε και την οπτική του άλλου ατόμου είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε τον λόγο που αισθάνεται έτσι και μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας ευκολότερα.

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα που έχετε στο σεξ
Η εύκολη λύση στα προβλήματα που αφορούν το σεξ είναι να γυρίσουμε το κεφάλι μας από την άλλη. Να κάνουμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Ακόμα και τα πιο υγιή ζευγάρια αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα. Οι πιθανότητες να θέλετε και οι δύο το ίδιο είδος σεξουαλικών εμπειριών με την ίδια συχνότητα επί χρόνια ή δεκαετίες είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Όταν οι σεξουαλικές ανάγκες δεν συμβαδίζουν, είναι βασικό να αντιμετωπίζετε την πρόκληση ως ομάδα και όχι να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον. Συζητήστε τα πράγματα, προσπαθήστε να βρείτε έναν συμβιβασμό ή αναζητήστε επιπλέον βοήθεια σε έναν ειδικό.

Αποδέξου ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και όχι απαραίτητα κακή
Οι άνθρωποι αλλάζουν και από αυτό δεν εξαιρείσαι ούτε εσύ, αλλά ούτε και ο/η σύντροφός σου. Το άτομο που ερωτεύτηκες δεν θα είναι πάντα το ίδιο. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείτε μαζί. Η αλλαγή είναι συνεχής και αυτό είναι μάλιστα κάτι που μπορείτε να γιορτάσετε. Μπορεί να αποκτήσετε νέα χόμπι, να αλλάξετε κάτι στην εμφάνιση σας ή ακόμη και να βιώσετε αλλαγές στις πεποιθήσεις ή τις αξίες σας. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να επιλέγεις να αγαπάς κάθε εκδοχή του άλλου ατόμου; Και φυσικά, αυτό να συμβαίνει αμοιβαία.

Γίνετε «σύμμαχοι» απέναντι στις οικογενειακές προκλήσεις
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν συγκρούσεις με την οικογένεια του συντρόφου τους και η υγεία και η επιτυχία της σχέσης επηρεάζεται από το πώς σχετίζεσαι με τους συγγενείς τ@ συντρόφου σου και το αντίστροφο.

Κάθε οικογένεια έχει μια κουλτούρα και δυναμικές, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαφορές στο τι εκτιμά η κάθε οικογένεια και πώς σχετίζεται η κάθε οικογένεια με το ζευγάρι. Είναι σημαντικό να αντιστέκεστε στην παρόρμηση να κρίνετε ο ένας την οικογένεια του άλλου και αντ’ αυτού να προσπαθήσεις να μάθεις περισσότερα για τις συνήθειες και τις πεποιθήσεις τους. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να μην ξεχνάτε πως είστε μια ομάδα – αυτή χρειάζεται να είναι η προτεραιότητα σας.

Δοκιμάστε νέα πράγματα
Όσες φορές και να το πούμε δεν είναι αρκετό. Όπως προαναφέραμε είναι φυσικό να περνάτε περιόδους πλήξης, όπου τα πράγματα στη σχέση σας έχουν «μπαγιατέψει», αλλά είναι στο χέρι και των δύο σας να φέρετε ξανά τη ζωντάνια στη σχέση. Το να μοιράζεστε νέες περιπέτειες θα ωφελήσει σίγουρα τη σχέση σας, ακόμη κι αν πρόκειται απλώς για βραδιά την εβδομάδα, σε ένα νέο εστιατόριο. Το alphabet dating μπορεί σίγουρα να βοηθήσει σε αυτό. Είναι σημαντικό να έχετε διασκεδαστικές, νέες και πρωτότυπες κοινές εμπειρίες, όσο πιο συχνά γίνεται. Κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε τον χρόνο που περνάτε μαζί, ενώ παράλληλα θα σας προσφέρει ευκαιρίες να γνωριστείτε με διαφορετικούς τρόπους.

Είναι λογικό να αμφισβητείς τη σχέση σου
Παρόλο που μπορεί να είναι τρομακτικό ή ακόμα και ντροπιαστικό να αμφισβητείς τη σχέση σου, η εμπειρία αυτή είναι έγκυρη και μερικές φορές είναι και υγιής. Μπορεί να νιώθεις ταυτόχρονα τρελά ερωτευμένη με τ@ σύντροφό σου και λυπημένη που χάνεις την ανεξαρτησία που είχες όταν ήσουν μόνη, και αυτό είναι εντάξει.

Η επιλογή συντρόφου είναι μια σημαντική απόφαση, άλλωστε. Αποφασίζοντας να επενδύσεις σε μία μονογαμική σχέση, κλείνεις την πόρτα όχι μόνο στη μοναξιά, αλλά και στη δυνατότητα άλλων σχέσεων. Και είναι εντάξει να θρηνήσεις την απώλεια της εργένικης ζωής και να αισθάνεσαι κάπως ανήσυχη για το μέγεθος της δέσμευσης που αναλαμβάνεις. Η αμφιβολία είναι αναπόφευκτη επειδή κανένας σύντροφος δεν είναι τέλειος, οπότε αποδέξου αυτό το συναίσθημα ως φυσιολογικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πηγή: loveyourselfmagazine

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top