ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακινητοποίηση λεωφορείων: «Εφιάλτης» για μαθητές και γονείς – Πολλοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ταξί και άλλοι δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο - Βίντεο

Ακινητοποίηση λεωφορείων: «Εφιάλτης» για μαθητές και γονείς – Πολλοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ταξί και άλλοι δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο - Βίντεο

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές μετά την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για καθήλωση 570 λεωφορείων σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό, μέχρις ότου εγκατασταθούν συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης πυρκαγιάς του κινητήρα.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν γονείς και μαθητές

Μιλώντας σε γκάλοπ που πραγματοποίησε η εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα» μητέρα η οποία έπρεπε να οδηγήσει η ίδια τα παιδιά της στο σχολείο αφού έχουν επηρεαστεί τα δρομολόγια, ανέφερε πως, «επειδή δουλεύω, είναι πολύ δύσκολο για εμένα να τους φέρνω και να τους παίρνω, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση».

Μια δεύτερη μητέρα ανέφερε πως, «έχω δύο παιδιά. Το ένα φοιτά στην Τεχνική σχολή και το άλλο το Λύκειο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σχολείων, είναι μεγάλη οπόταν, είναι δύσκολο αυτή η διαδικασία να γίνεται και το πρωί και το μεσημέρι. Τα παιδιά μου χρησιμοποιούσαν το λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο και εχθές αναγκαστικά δεν πήγαν καθόλου».

Από πλευράς της μια μαθήτρια η οποία χρησιμοποιούσε το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της, είπε πως οι πλείστοι συμμαθητές της έπρεπε να ζητήσουν από τους γονιούς ή τους παππούδες τους να τους οδηγήσουν στο σχολείο, ενώ αρκετοί ήταν κι αυτοί που δεν κατάφεραν να βρουν μέσο για να μεταβούν. Δεν παρέλειψε ταυτόχρονα να αναφέρει πως πολλοί ήταν και αυτοί που αναγκάστηκαν να πληρώσουν ταξί, ούτως ώστε να μπορέσουν να πάνε πίσω στο σπίτι τους μετά το σχολείο.

Δείτε βίντεο:

Η θέση της Υπουργού Παιδείας για την ακινητοποίηση λεωφορείων

Ταυτόχρονα, από πλευράς της η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κληθείσα να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δύο ημέρες με τα σχολικά λεωφορεία, ανέφερε πως, «στηριζόμαστε στην ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ήταν αναμενόμενο ότι χθες που ήταν η πρώτη ημέρα, ότι θα είχαμε πολλές απουσίες. Δώσαμε οδηγίες ώστε να στηριχθούν τα παιδιά που αποδεδειγμένα έρχονται στο σχολείο με λεωφορεία, για να μη τους δοθούν οι απουσίες και η εικόνα που έχουμε είναι ότι πολύ πιο σύντομα, απ’ ότι αναμέναμε, θα επιλυθεί το όλο πρόβλημα και ότι σταδιακά θα υπάρχει βελτίωση μέρα με τη μέρα».

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη στην Έγκωμη: Επιβεβαιώθηκαν οι παράνομες μετατροπές στα διαμερίσματα - Οι άδειες που είχε τελικά το υποστατικό

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Ανάγκες σε τρόφιμα και βρεφικό γάλα - Οικογένειες με ανήλικα και βρέφη πεινάνε - Μπορείς να βοηθήσεις;Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top