ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή είναι η εκλεκτή του ΓΓ ΟΗΕ για τη θέση της Ειδικής Απεσταλμένης - Γυναίκα από την Λατινική Αμερική και πρώην ΥΠΕΞ

Αυτή είναι η εκλεκτή του ΓΓ ΟΗΕ για τη θέση της Ειδικής Απεσταλμένης - Γυναίκα από την Λατινική Αμερική και πρώην ΥΠΕΞ

Το όνομα της προσωπικότητας που θα διορίσει ο ΓΓ των ΗΕ ως απεσταλμένο του για το Κυπριακό, αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι πρόκειται για γυναίκα με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική.

Εξάλλου, όπως ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το ThemaOnline, οι πληροφορίες θέλουν τη νέα απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ να μην είναι προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Λευκωσία θα απαντήσει θετικά στο όνομα της νέας απεσταλμένης, ενώ αυτό που αναμένεται, είναι η απάντηση από τ/κ πλευράς, εάν δηλαδή θα γίνει αποδεκτός ο διορισμός, ή όχι. Να σημειώσουμε ότι η τ/κ πλευρά δεν αποδέχεται διορισμό απεσταλμένου από χώρα της ΕΕ. Ο ΓΓ των ΗΕ είχε προτείνει την πρώην ΥΠΕΞ της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ, την οποία απέρριψε ο κατοχικός ηγέτης, με τη δικαιολογία ότι προέρχεται από χώρα της κοινοπολιτείας.

Σε ρεπορτάζ του Alpha, αναφέρθηκε ότι η θέση της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό θα δοθεί στην María Ángela Holguín Cuéllar, η οποία είναι μια έμπειρη πολιτικός, που διατέλεσε και Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας για οχτώ χρόνια.

* María Ángela Holguín Cuéllar

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top