Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Απο την πλευρά της η Πρόεδρος της βουλής έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα περί ασυνεννοησίας μεταξύ των κυβερνώντων και συγκυβερνώντων κομμάτων στο ζήτημα, βάζοντας έτσι ένα τέλος στα όποια σενάρια για ανατροπή του σκηνικού.
"Εδώ και μήνες περιμέναμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για βελτίωση του πλασίου διαχείρισης Μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις εκποιήσεις. Δυστυχώς, μέχρι την τελευταία στιγμή, έρχονται αναθεωρημένα κείμενα απο πλευράς βουλής, ενόψει της ολομέλειας της βουλής. Μόλις την περασμένη Πέμπτη κατατέθηκαν επίσης δύο προτάσεις νόμου απο τα συγκυβερνώντα κόμματα. Την ίδια ώρα θα επανακατατεθεί απο ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ και Οικολόγους η επικίνδυνη πρόταση του περασμένου Ιουλίου. Όλα αυτά τεκταίνονται λόγω της αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και συμπολιτευόμενων κομμάτων αλλά και των συμπολιτευόμενων κομμάτων μεταξύ τους. Ο ΔΗΣΥ δεν θα συμμετάσχει σε αυτό το αλαλούμ."
Σε περίπτωση που γίνει τροποποίηση των νόμων σε τέτοιο βαθμό που θα κινδυνεύσει η οικονομία του τόπου, τότε θα προχωρήσω με αναπομπή, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η ΕΔΕΚ αναμένεται να καταθέσει πέντε τροπολογίες με βασικό στόχο να βελτιωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το πλαίσιο της προστασίας των ευάλωτων, συνεπών δανειοληπτών, που πλήγηκαν απο την οικονομική κρίση. Δεν αναμένεται ωστόσο η έγκρισή τους απο την ολομέλεια της βουλής.
Τα νομοσχέδια που θα τεθούν ενώπιον της ολομέλειας αφορούν στην διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και στη σύσταση του δικαστηρίου εκποιήσεων(ειδικού δικαστηρίου).
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις