ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου με τον επικεφαλής της ΕΝΙ

Κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου με τον επικεφαλής της ΕΝΙ

Σημαντική κρίνεται η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή (CEO) του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού, ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι (Claudio Descalzi).

 Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κρίνεται σημαντική, καθώς πραγματοποιείται μετά την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, που εκτιμάται ότι διαθέτει τουλάχιστον 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση, ο κ. Ντεσκάλτζι αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση του ιταλικού κολοσσού στην Κύπρο και θα ευχαριστήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει διετή παράταση στο ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στα τεμάχια 2,3 και 9. Η απόφαση είχε ληφθεί στις 19 Αυγούστου.

Η συζήτηση αναμένεται ότι θα περιστραφεί και στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ στο τεμάχιο Σορούκ της αιγυπτιακής ΑΟΖ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top