ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο ΔΗΣΥ οδηγήθηκε στον Νίκο Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας - Το παρασκήνιο για τη συνεργασία με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ

Πώς ο ΔΗΣΥ οδηγήθηκε στον Νίκο Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας - Το παρασκήνιο για τη συνεργασία με ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ

Τις τελευταίες ώρες η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη σε σχέση με τις υποψηφιότητες για τις τοπικές εκλογές και ειδικότερα για τον μητροπολιτικό δήμο Λευκωσίας.

Ενώ την περασμένη Δευτέρα 11/12 αναμενόταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε λόγω της δυστοκίας που παρουσιάζεται κυρίως στον Δήμο Λευκωσίας.

Ως γνωστό, ο ΔΗΣΥ αναμενόταν να στηρίξει τον νυν δήμαρχο Αγλαντζιάς Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τα πιό θετικά στοιχεία στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Πινδάρου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του "Τ", ο νυν Δήμαρχος Αγλαντζιάς δεν είναι αποδεκτός ούτε από την ΔΗΠΑ, ούτε απο το ΔΗΚΟ με το οποίο ο ΔΗΣΥ θέλει διακαώς τη συνεργασία, φοβούμενος ότι το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου πλησιάζει όλο και περισσότερο, στην αγκαλιά του ΑΚΕΛ.

Το παρασκήνιο για την υποψηφιότητα Τορναρίτη

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου δεχόταν έντονες πιέσεις από πλευράς ΔΗΚΟ αλλά και από την ίδια τη ΔΗΠΑ ώστε να δοθεί και άλλος χρόνος για να καταλήξουν σε άλλο υποψήφιο για τον Δήμο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του Νίκου Τορναρίτη είχε τεθεί στο τραπέζι σε συνάντηση που είχαν ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Κάρογιαν να αναφέρει πως ο μητροπολιτικός δήμος Λευκωσίας ως η μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη, χρειάζεται έναν δήμαρχο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μια προσωπικότητα που θα μπορεί να συγκεντρώσει τη στήριξη και άλλων πολιτικών δυνάμεων και ο Νίκος Τορναρίτης είναι ένα πρόσωπο που φαίνεται να συγκεντρώνει τα πιό πάνω στοιχεία.

Πάντως το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Τορναρίτη φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του "T" να συγκεντρώνει τις θετικές ψήφους και από πλευράς ΔΗΚΟ. Όλα τα πιο πάνω, αναμένεται να τεθούν ενώπιον του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ το οποίο εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top