Σύννεφα πάνω από την Kυβέρνηση με κόμματα που τη στηρίζουν- Βολές από το βήμα της Βουλής

Σύννεφα πάνω από την Kυβέρνηση με κόμματα που τη στηρίζουν- Βολές από το βήμα της Βουλής

Οι ομιλίες των βουλευτών κομμάτων της συγκυβέρνησης από το βήμα της βουλής μέσα στα πλαίσια της συζήτησης που διεξάγεται για τον προϋπολογισμό του 2024, έφεραν το πρώτο μούδιασμα στον λόφο του προεδρικού.

Ενδεικτικές ήταν οι ομιλίες κάποιων βουλευτών όπως εκείνη του βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του ρίχνοντας ευθείες βολές κατά υπουργών της κυβέρνησης για καθυστερήσεις οι οποίες παρατηρούνται σε έργα ανάπτυξης που αφορούν στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ» στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ η οποία ασχολήθηκε με τις τροπολογίες στην απουσία του Νικόλα Παπαδόπουλου, εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι από τις περίπου 18 προτάσεις που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, δεν λήφθηκαν υπόψη εκ μέρους της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν έντονα παράπονα, ήταν οι Χρίστος Ορφανίδης, Πανίκος Λεωνίδου, Ζαχαρίας Κουλίας Παύλος Μυλωνάς και Χρύσανθος Σαββίδης.

Οι κόκκινες γραμμές των βουλευτών της ΕΔΕΚ

Στην ΕΔΕΚ τα πράγματα φαίνεται να είναι κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας μεταξύ της ηγεσίας και προεδρικού. Από την άλλη, οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΕΔΕΚ, εκφράζονται ανοιχτά, όπως για παράδειγμα στο θέμα του νομοσχεδίου για το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο απερρίφθη από την ΕΔΕΚ.

Θέμα συνεννόησης βλέπει η ΔΗΠΑ

Η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, είναι πλέον εμφανής και αυτό έχει διαφανεί στις περιπτώσεις συζητήσεων- αποφάσεων αναφορικά με νομοσχέδια τα οποία καταθέτει η κυβέρνηση. Στη ΔΗΠΑ, φαίνεται πως άρχισαν να αντιδρούν για την απουσία συντονισμού σε σοβαρά ζητήματα.

Επιστολές ομάδων πολιτών που στήριξαν Χριστοδουλίδη

Τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση φαίνεται να πυκνώνουν και από ομάδες πολιτών- αρχικοί πυρήνες σε διάφορες επαρχίες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες ομάδες ετοιμάζουν επιστολές για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν χειρισμούς του προεδρικού σε διάφορα επίπεδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE