ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φουλάρουν» για το εξωτερικό οι Κύπριοι την Πρωτοχρονιά – Ποιες χώρες επιλέγουν

«Φουλάρουν» για το εξωτερικό οι Κύπριοι την Πρωτοχρονιά – Ποιες χώρες επιλέγουν

Αρκετοί Κύπριοι ταξιδεύουν φέτος στο εξωτερικό για την Πρωτοχρονιά, διαλέγοντας ως προορισμούς ως επί το πλείστον την Ελλάδα και την Μεγάλη Βρετανία αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Χάρης Παπαχαραλάμπους.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, οι αριθμοί για τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό «θα είναι ελαφρώς πιο πάνω απ΄ ότι ήταν το 2019 προ πανδημίας ,που ήταν η καλύτερη μας χρονιά όσον αφορά εξόδους Κυπρίων στο εξωτερικό».

Όπως είπε, «επακριβείς αριθμοί για την ώρα δεν υπάρχουν γιατί υπάρχει και κόσμος που κάνει τις δικές του διευθετήσεις για τα ταξίδια του».

Στοιχεία όμως θα υπάρξουν, σημειώνει, «μερικές εβδομάδες μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου που θα κάνει η Στατιστική Υπηρεσία τις αναλύσεις της». Πρόσθεσε ότι, ωστόσο, «οι ενδείξεις υπάρχουν για την αύξηση που σημειώνεται».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι οι Κύπριοι προτιμούν για τα ταξίδια τους πρώτα την Ελλάδα και μετά τη Μεγάλη Βρετανία. Ακολουθούν Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία που έχουν ζήτηση, όπως ανέφερε.

Η διάρκεια διαμονής των Κυπρίων στο εξωτερικό αυτή την περίοδο είναι κατά μέσο όρο 4 με 5 βράδια.

«Προφανώς οι τιμές αυτή την περίοδο ήταν τέτοιες που δεν ήταν απαγορευτικές, τουλάχιστον για την πλειοψηφία του πληθυσμού», επεσήμανε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Γενικά, συμπλήρωσε, ο κόσμος ταξιδεύει και οι εποχές που το ταξίδι ήταν είδος πολυτελείας έχουν εκλείψει ανεπιστρεπτί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top