ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο σκάνδαλο δωροδοκίας στα κατεχόμενα

Νέο σκάνδαλο δωροδοκίας στα κατεχόμενα

Σε ένα νέο σκάνδαλο δωροδοκίας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και ένας «βουλευτής», ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «αναπτυξιακής τράπεζας» αναφέρονται τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχετικό δημοσίευμα της «Γενί Ντουζέν», ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ), Ρεντίφ Νουρέλ καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος του κόμματος του και αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης», Φικρί Ατάογλου ζήτησε από τον ίδιο «δώρο» για την εξασφάλιση τραπεζικού δανείου. «Δώρο» από τον κ. Νουρέλ ζήτησε και ο Χασάν Τοσούνογλου, ο οποίος είναι «βουλευτής» του ΔΚ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «αναπτυξιακής τράπεζας».

Οι κ. Ατάογλου και κ. Τοσούνογλου απορρίπτουν τις κατηγορίες του κ. Νουρέλ. Οι δυο πολιτικοί άνδρες προσφεύγουν στη «δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα, ο κ. Νουρέλ το 2020 αποχώρησε από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και στη συνέχεια ασχολήθηκε με εργολαβικές επιχειρήσεις. Εκείνη την περίοδο ανέλαβε το έργο της ανέγερσης ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων-ξενοδοχειακής μονάδας.

Την περίοδο της πανδημίας το έργο που ανέλαβε ο κ. Νουρέλ βρέθηκε αντιμέτωπο με προβλήματα. Την ίδια περίοδο, ο Τ/κ επιχειρηματίας έγινε μέλος του ΔΚ και στη συνέχεια ανέλαβε το αξίωμα του αντιπροέδρου του κόμματος. Ταυτόχρονα αιτήθηκε δάνειο ύψους 3,5 εκατομμυρίων στερλινών από την «αναπτυξιακή τράπεζα» για την ολοκλήρωση του έργου.

Η καθυστέρηση της έγκρισης του δανείου υποχρέωσε τον κ. Νουρέλ να ζητήσει τη διαμεσολάβηση των κ. Ατάογλου και κ. Τοσούνογλου. Τότε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Νουρέλ, οι κ. Ατάογλου και κ. Τοσούνογλου του ζήτησαν αρχικά 500 χιλιάδες λίρες Τουρκίας και 1 διαμέρισμα στο νέο συγκρότημα ως αντάλλαγμα για την έγκριση του δανείου. Στη συνέχεια το ύψος του «ανταλλάγματος» αυξήθηκε και άγγιξε τα 2,5 εκ. λίρες Τουρκίας.

Οι κ. Ατάογλου και κ. Τοσούνογλου προσέφυγαν στη «δικαιοσύνη» με το σκεπτικό ότι οι δηλώσεις του κ. Νουρέλ συνιστούν συκοφαντία. Ο τελευταίος επιμένει στην ορθότητα των ισχυρισμών του και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω βήμα μπροστά στην απόπειρα του εκφοβισμού.

Ζητούν τη διερεύνηση της υπόθεσης

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, το Κόμμα του Λαού (ΚΛ) προσέφυγε στη δικαιοσύνη απαιτώντας τη διερεύνηση των πληροφοριών περί φαινομένων δωροδοκίας στα κατεχόμενα.

Καταθέτοντας την προσφυγή του κόμματος του, ο ηγέτης του ΚΛ έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «αποσύνθεση της τ/κ κοινωνίας».

«Η μόλυνση στη χώρα δεν χωράει πια στο δοχείο της, ξεχειλίζει έξω. Με καθαρές πολιτικές, η διαφθορά και ο αγώνας κατά της ανομίας είναι η μόνη διέξοδος για αυτή τη χώρα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Όζερσαϊ.

Νωρίτερα παρόμοιο μήνυμα εξέπεμψε και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το οποίο με γραπτή ανακοίνωση ζήτησε τη διερεύνηση όλων των φαινομένων διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές αυτής της εβδομάδας, στα κατεχόμενα το φως της δημοσιότητας είχε βρει μια άλλη υπόθεση δωροδοκίας, στο επίκεντρο της οποίας βρισκόντουσαν ο τέως Αντιπρόεδρος της Τουρκίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top