ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καλός μήνας» ο Δεκέμβρης για τα ξενοδοχεία της Πάφου - Πού κυμάνθηκε η πληρότητα

«Καλός μήνας» ο Δεκέμβρης για τα ξενοδοχεία της Πάφου - Πού κυμάνθηκε η πληρότητα

Στο 35%- 40% κυμάνθηκε η πληρότητα τον Δεκέμβριο στα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοϊζίδη, ο οποίος σημείωσε σε δηλώσεις του πως ο Δεκέμβριος ήταν ένας «καλός μήνας» σε σχέση με το τι αναμέναμε.

Στην επαρχία Πάφου βρίσκονται σε λειτουργία αυτή την περίοδο 8.500 κλίνες σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αδειούχα από το Υφυπουργείο τουρισμού.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως η πληρότητα αυξήθηκε κατά το τριήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε κάποια ξενοδοχεία της Πάφου κυμάνθηκε μέχρι και το 80% - 85%.

Παρατήρησε ωστόσο, πως ο Ιανουάριος μήνας θεωρείται ο πιο δύσκολος μήνας του χρόνου, ενώ για τον Φεβρουάριο ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε πως το πρώτο εικοσαήμερο προδιαγράφεται αρκετά δύσκολο ωστόσο μετά αρχίζει κάπως να βελτιώνεται η εικόνα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και πως γίνονται ανοίγματα και σε άλλες αγορές όπως στη γερμανική, γαλλική αγορά, στην πολωνική αγορά ιδιαίτερα μετά και το θέμα που προέκυψε με τις αφίξεις από την Ουκρανία, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Επίσης πρόσθεσε πως η μεγάλη ηλεκτρονική/ ψηφιακή καμπάνια, έναντι δαπάνης 850.000 ευρώ, που εκτείνεται σε ορίζοντα τριετίας μέχρι το 2024, και διεξάγεται σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ, απέφερε ουσιαστικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προσέλκυση τουρισμού στην Πάφο.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως το 2023 η πληρότητα κυμάνθηκε κατά 3.8% πιο κάτω από τη χρονιά ρεκόρ που ήταν το 2019. Ενδεικτικά σημείωσε πως το 2023 η επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία ήταν βελτιωμένη μεν το 2022 αλλά κατά 150,000 λιγότερους τουρίστες από το 2019 και σημείωσε πως τα λειτουργικά κόστη είναι πολλαπλάσια από τα έσοδα. Επιπρόσθετα, είπε, το μεγάλο κόστος των αυξημένων επιτοκίων που είχαν φέτος μείωσε σοβαρά την επικερδότητα.

Επεσήμανε επίσης πως «χρειάζεται πολύ τρέξιμο και δουλειά για να καλυφτεί το κενό από το Ισραήλ αλλά και από τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Αναφορικά με τον αθλητικό τουρισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως προς το παρόν δεν αναμένουν πολλές αθλητικές ομάδες από χώρες της Ευρώπης για προπόνηση λόγω της έλλειψης γηπέδων και αθλητικών υποδομών στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top