LIKE ONLINE

Οι λέξεις που δεν πρέπει να γκουγκλάρεις ποτέ

Οι λέξεις που δεν πρέπει να γκουγκλάρεις ποτέ

Όσο βοηθητική και να είναι η Google, υπάρχουν κάποιες λέξεις που καλό θα ήταν να μην ψάξεις.

Στην ψηφιακή εποχή, το Google έχει γίνει η πηγή πληροφοριών για σχεδόν τα πάντα. Από την επίλυση περίεργων ερωτημάτων έως την κατανόηση σύνθετων όρων, αυτή η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, ένα post του Reddit έχει επισημάνει ορισμένες λέξεις που είναι καλύτερο να μην αναζητούνται στο Google, ειδικά αν κάποιος επιθυμεί να αποφύγει ανησυχητικές εικόνες και πληροφορίες.

Η Google, ο πιο επισκέψιμος ιστότοπος στον κόσμο με πάνω από 106 δισεκατομμύρια επισκέψεις τον Ιούνιο του 2023, περιλαμβάνει επίσης τις εικόνες Google στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι οποίες μπορεί μερικές φορές να αποκαλύπτουν γραφικό και ενοχλητικό περιεχόμενο. Είναι μια υπενθύμιση ότι δεν συνοδεύονται όλα στο διαδίκτυο από προειδοποίηση ενεργοποίησης.

Πολλές από αυτές τις λέξεις σχετίζονται με την υγεία, ένας κοινός τομέας ανησυχίας για πολλούς που απευθύνονται στο Google για ιατρικές συμβουλές. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε ότι θα πρέπει να ζητείται επαγγελματική ιατρική συμβουλή για θέματα υγείας, αντί να βασίζεστε στο Google ή το Reddit.

Μεταξύ των λέξεων που πρέπει να αποφύγετε είναι η λέξη «Larvae», η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γραφικές εικόνες και πληροφορίες σχετικά με μια κατάσταση που ονομάζεται στοματική μυϊαση, όπως περιγράφεται από το WebMD. Αυτή η κατάσταση περιλαμβάνει την εκκόλαψη παρασίτων μέσα στις στοματικές κοιλότητες, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική.

Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα γραφικές εικόνες.

Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης στη λίστα. Ενώ έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι διαβόητα γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη. Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται. Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

Τέλος, το «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin συνιστάται να μην το αναζητήσετε. Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

Αυτός ο κατάλογος χρησιμεύει ως προειδοποίηση προς τους περίεργους και ως υπενθύμιση των ενίοτε κρυμμένων κινδύνων των αδιάκριτων αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top