ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μας τα χαλάει ο καιρός: Πότε και που αναμένονται βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνι - Αναλυτικά η πρόβλεψη

Μας τα χαλάει ο καιρός: Πότε και που αναμένονται βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνι - Αναλυτικά η πρόβλεψη

Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει πρόσκαιρα το νησί από αύριο, σύμφωνα με το δελτίο καιρού από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, αρχικά στα παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, τις πρωινές ώρες, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση, η οποία ενδέχεται να δώσει μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή. Προοδευτικά ωστόσο, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα, είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοανατολικές ως νότιες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο το απόγευμα, τοπικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυριως ασθενή βροχή, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές μέχρι νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ χαμηλές και μέσες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά διαστήματα, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, κυρίως ασθενή βροχή. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο μέχρι την Τετάρτη, θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top