ΔΙΕΘΝΗ

O Λευκός Οίκος απορρίπτει εκκλήσεις των Ρεπουπλικάνων για απομάκρυνση του ΥΠΑΜ

O Λευκός Οίκος απορρίπτει εκκλήσεις των Ρεπουπλικάνων για απομάκρυνση του ΥΠΑΜ

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε τη Δευτέρα τις εκκλήσεις των Ρεπουμπλικανών προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, μετά το σάλο ότι δεν αποκάλυψε αμέσως ότι νοσηλευόταν και ότι το έπραξε με λίγες μέρες καθυστέρηση.

«Ο Πρόεδρος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στον Υπουργό Όστιν», είπε η εκπρόσωπος Τύπου Καρίν Ζαν-Πιερ στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Μπάιντεν στο Air Force One.

Ανέφερε ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά ο ΥΠΑΜ και να επιστρέψει στο Πεντάγωνο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν να παραιτηθεί ή να απομακρυνθεί ο Όστιν, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος δεν γνώριζαν για αρκετές ημέρες ότι είχε νοσηλευτεί για απροσδιόριστη ιατρική κατάσταση, την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν πιστεύει ότι ο Όστιν κάνει «καταπληκτική δουλειά» και ότι δεν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα σχέδια από το να παραμείνει Υπουργός.

Ο Όστιν συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed στα προάστια της Ουάσιγκτον, έγινε γνωστό.

Το Πεντάγωνο περίμενε μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να ανακοινώσει ότι ο Όστιν, 70 ετών, είχε νοσηλευτεί τέσσερις ημέρες πριν "για επιπλοκές ύστερα από πρόσφατη εκλεκτική ιατρική διαδικασία".

"Αναγνωρίζω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη δουλειά διασφαλίζοντας ότι το κοινό ήταν κατάλληλα ενημερωμένο. Δεσμεύομαι να τα πάω καλύτερα", δήλωσε ο Όστιν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top