ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός 2024 κι άλλες πινακίδες emoji στους κυπριακούς δρόμους - Που θα μπουν και πώς λειτουργούν

Εντός 2024 κι άλλες πινακίδες emoji στους κυπριακούς δρόμους - Που θα μπουν και πώς λειτουργούν

Φωτεινές πινακίδες emoji τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο δρόμο που συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς παρά τη Μεσόγη, οι οποίες προειδοποιούν τους οδηγούς για την ταχύτητα τους.

Συγκεκριμένα, οι πινακίδες ενημερώνουν τους οδηγούς για τη ταχύτητά τους με φωτεινή φατσούλα (emoji). Αν η ταχύτητα είναι κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια τότε η φατσούλα (emoji) είναι χαμογελαστή, αν υπερβαίνει το όριο τότε θα είναι θυμωμένη.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Ανώτερη Εκτελεστική Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Ελπίδα Επαμεινώνδα ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, πινακίδες emoji τοποθετήθηκαν στον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς ωστόσο η τοποθέτηση τους θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

«Στόχος μας είναι εντός του 2024 να τοποθετήσουμε πινακίδες και σε άλλα σημεία, σε πρώτη φάση στις πόλεις και σιγά σιγά και σε άλλους δρόμους για παράδειγμα υπεραστικούς», επεσήμανε.

Παράλληλα, η κα. Επαμεινώνδα ανέφερε ότι υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθούν πινακίδες έξω από σχολεία.

«Μια σκέψη θα ήταν να μπουν έξω από σχολεία με προβληματικούς δρόμους και στα οποία έχουμε σε κάποιες περιπτώσεις αντιληφθεί ότι υπάρχουν προβλήματα. Παράλληλα πρέπει να μπουν και σε κάποιους υπεραστικούς δρόμους», πρόσθεσε.

Εξηγώντας τον λόγο που τοποθετήθηκαν οι συγκεκριμένες πινακίδες, η κα. Επαμεινώνδα σημείωσε ότι στον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς τοποθετήθηκαν λόγω θέματών ασφάλειας ωστόσο γενικότερα θα μπουν για σκοπούς οδικής ασφάλειας.

«Στόχος τους είναι να μειώνονται οι ταχύτητες αν υπερβαίνουν το όριο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο «Συνδέοντας την Ευρώπη».

Αναφορικά με το πώς λειτουργεί η πινακίδα, η κα. Επαμεινώνδα ανέφερε ότι εντοπίζει την ταχύτητα του οχήματος με ραντάρ και μετά αν είναι κάτω από το όριο ταχύτητας θα είναι γελαστή, αν είναι πάνω από το όριο θα είναι θυμωμένη.

«Είναι χρήσιμο εργαλείο εφόσον οι οδηγοί το σέβονται και το χρησιμοποιούν ανάλογα. Είναι μια προσπάθεια να κτιστεί ή να βελτιωθεί η οδική συνείδηση των οδηγών. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ταχύτητα είναι πρόβλημα. Υπόκειται στην καλή πίστη των οδηγών αν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σωστά και αν θέλουν να το ακολουθήσουν», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top