ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχεία: Απανωτά τα χτυπήματα στη βιομηχανία - Οι προκλήσεις της νέας σεζόν και το «φεστιβάλ κρίσεων»

Ξενοδοχεία: Απανωτά τα χτυπήματα στη βιομηχανία - Οι προκλήσεις της νέας σεζόν και το «φεστιβάλ κρίσεων»

Με προκλήσεις θα ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν με τους ξενοδόχους να προσπαθούν για άλλη μια χρονιά, να λύσουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Επιπρόσθετα, πέραν του θέματος του προσωπικού, πρόκληση για τη βιομηχανία θα αποτελέσει η απώλεια της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ, ενώ «τρικλοποδιά» τους βάζει και η ακρίβεια.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ανέφερε πως, «έχει ξεκινήσει μια διαδικασία, μια πολύ καλή οργάνωση για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, η οποία ξεκινά με πολλές προκλήσεις».

«Φεστιβάλ κρίσεων»

Κύρια πρόκληση, συνέχισε, «αποτελεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού, την οποία καλούμαστε για άλλη μια χρονιά να αντιμετωπίσουμε. Ταυτόχρονα, φέτος προσθέτετε στη λίστα των προκλήσεων και ο πόλεμος στο Ισραήλ, κάτι το οποίο αναμένουμε ότι θα αφήσει πίσω του κάποια κενά, που ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε με άλλες ίσως, τουριστικές αγορές από την κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη».

Ερωτηθείς πόσο τους ανησυχεί η απώλεια της αγοράς του Ισραήλ, ο κ. Ρουσουνίδης απάντησε ότι, «φυσικά και μας ανησυχεί, το ότι θα υπάρξει ζημιά και απώλεια, για εμάς είναι δεδομένο. Αυτή τη στιγμή η αγορά του Ισραήλ, θεωρείται «χαμένη» λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον πόλεμο, οπόταν θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την έκταση της ζημιάς».

«Τα χτυπήματα στη βιομηχανία είναι απανωτά τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Η πανδημία του κορωνοϊού, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη εργατικού δυναμικού και ο πόλεμος στο Ισραήλ προκάλεσαν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ένα φεστιβάλ κρίσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Φως» στο τούνελ

«Παρά τα προβλήματα, βλέπουμε ότι η βιομηχανία παρέμεινε σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψης, κάτι το οποίο αποδεικνύει την ανθεκτικότητά της στην αντιμετώπιση κρίσεων», ανέφερε ο κ. Ρουσουνίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα έλλειψης εργατικού δυναμικού, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ είπε πως, «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και ευελπιστούμε ότι το συντομότερο δυνατό θα υλοποιηθούν οι προτάσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών, ούτως ώστε να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες να στελεχωθούν επαρκώς προτού ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν».

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, παρατηρείται κινητικότητα από πλευράς του Υπουργού Εργασίας για να διευθετηθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζει θετική στάση, τονίζοντας ότι, «σύντομα θα έχουμε τη λύση στο τραπέζι».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top