ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση κατά Χούθι: Με ασφάλεια στο Ακρωτήρι μετά από τις επιθέσεις τα Typhoon, λέει ο Υφ. Αμυνας ΗΒ

Επίθεση κατά Χούθι: Με ασφάλεια στο Ακρωτήρι μετά από τις επιθέσεις τα Typhoon, λέει ο Υφ. Αμυνας ΗΒ

Στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης ώρα Κύπρου, απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου τα βρετανικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι.

Μιλώντας στο Sky News είπε πως τα τέσσερα μαχητικά τύπου Typhoon συνοδεύονταν εν τέλει από δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων τύπου Voyager.

Όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν «με ασφάλεια» στη βρετανική βάση στην Κύπρο στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χίπι η μέχρι τώρα αξιολόγηση δείχνει πως και οι δύο στόχοι τους οποίους έπληξαν τα βρετανικά αεροσκάφη χτυπήθηκαν «επιτυχώς», όπως και οι υπόλοιποι από τους συνολικά οι 14 στόχους κατά των οποίων επιτέθηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, τα Typhoon έπληξαν κτίρια στην περιοχή Μπάνι στη ΒΔ Υεμένη από όπου οι Χούθι απογείωναν drone για αναγνωριστικές πτήσεις και για επιθέσεις, καθώς και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμπς, από όπου εκτοξεύονταν πύραυλοι κρουζ και drone προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top