ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει η Γραμματεία του ΔΗΚΟ - Ποιες οι εκκρεμότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνεδριάζει η Γραμματεία του ΔΗΚΟ - Ποιες οι εκκρεμότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το ΔΗΚΟ ώστε να κλειδώσει τις υποψηφιότητες ή και τις συνεργασίες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος, η οποία συζητά τις εισηγήσεις των τοπικών επιτροπών προς την ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Γραμματείας τίθενται και οι εκκρεμότητες σε δημοτικές περιφέρειες, στις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να γίνει συνεργασία με άλλα κόμματα, ή στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει ενδιαφέρον από στελέχη του κόμματος κυρίως για τις θέσεις Δημάρχων και Αντιδημάρχων.

Εκτός από τον Δήμο Λευκωσίας όπου το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τον Νίκο Τορναρίτη για τη Δημαρχία και τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού, έχει κλειδώσει η Λάρνακα και οι μικρότεροι Δήμοι. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Αθηένου για τον οποίον υπάρχει ενδιαφέρον από ένα στέλεχος του κόμματος, εκτός από τον νυν Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά.

Στην περίπτωση που υπάρχουν δύο υποψήφιοι, τότε το κόμμα θα προχωρήσει με  ενδοκομματικές διαδικασίες, όπως προβλέπεται στο καταστατικό. Στον Δήμο Λάρνακας, το ΔΗΚΟ υποστηρίζει τον Ανδρέα Βύρα για τη Δημαρχία, τον Ιάσωνα Ιασωνίδη για την Αντιδημαρχία και τον Άγγελο Χατζηχαραλάμπους για την θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού. Στη Δρομολαξιά τον Κύπρο Ανδρονίκου για τη Δημαρχία και Γιώργο Χρίστου για την Αντιδημαρχία, Στην Αραδίππου τον  Χριστόδουλο Πάρτου για τη Δημαρχία, και στα Λεύκαρα, τον Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος προέρχεται απο την ΕΔΕΚ.

Στη Λεμεσό, το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τον Γιάννη Αρμεύτη για τη Δημαρχία και τον Γιάννη Τσουλόφτα για τον Επαρχιακό Οργανισμό.

Ανοικτό παραμένει και το θέμα του Δήμου Στροβόλου, εάν δηλαδή ο Σταύρος Σταυρινίδης με τον οποίον θα κατέλθει το ΔΗΚΟ, θα στηριχθεί από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top