ΔΙΕΘΝΗ

Για τον πρώτο Σταθμό Φόρτισης Υδρογόνου της Βουλγαρίας μιλά ο Β. Burdin

Για τον πρώτο Σταθμό Φόρτισης Υδρογόνου της Βουλγαρίας μιλά ο Β. Burdin

Σε μια συνέντευξη με το βουλγαρικό πρατορείο ειδήσεων BTA, ο αναπληρωτής καθηγητής Blagoy Burdin του Ινστιτούτου Ηλεκτροχημείας και Ενεργειακών Συστημάτων με τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών (IEES-BAS) είπε ότι ο σταθμός φόρτισης υδρογόνου και το αυτοκίνητο υδρογόνου που αποτελούν μέρος του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Ενεργειακών Συστημάτων Πεδίου 6, είναι το πρώτο στη Βουλγαρία και στην περιοχή. Το Εργαστήριο Πεδίου αποτελεί μέρος της υποδομής του Κέντρου Ικανότητας HITMOBIL με κορυφαίο οργανισμό την IEES-BAS.

Το Field Laboratory 6 και ο σταθμός φόρτισης υδρογόνου παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2023. Ο Burdin εξήγησε ότι στόχος τους είναι να δείξουν την τεχνολογία υδρογόνου στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Το Κέντρο Αριστείας παρέχει γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σχετικά με την εφαρμογή του υδρογόνου στις μεταφορές, η οποία είναι καίριας σημασίας στον ενεργειακό τομέα.

Εξήγησε ότι το υδρογόνο είναι πλεονεκτικό επειδή παρέχει ισορροπία στην παραγωγή ενέργειας, επειδή η ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί ως υδρογόνο και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου όποτε το αποφασίσει ο χρήστης. Το κόστος ενός αυτοκινήτου υδρογόνου δεν διαφέρει προς το παρόν από αυτό ενός ηλεκτρικού οχήματος με μπαταρία υψηλής κατηγορίας, αλλά τα επόμενα χρόνια θα γίνει χαμηλότερο, πιστεύει ο ειδικός.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων ενός οχήματος υδρογόνου είναι ότι χρειάζεται μόνο 4 έως 5 λεπτά για να φορτιστεί και στη συνέχεια μπορεί να καλύψει πάνω από 500χλμ. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν καυσαέρια, μόνο νερό, σημείωσε ο Burdin. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν κατασκευαστούν αρκετοί σταθμοί φόρτισης υδρογόνου, τα οχήματα υδρογόνου θα ξεπεράσουν τα ηλεκτρικά.

Είναι το πρόβλημα με τις υποδομές που εμποδίζει τα οχήματα υδρογόνου να χρησιμοποιούνται ευρέως, είπε στο BTA. Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι, τα υδρογόνου χρειάζονται έναν σταθμό υδρογόνου, ο οποίος είναι ένας σταθμός που συμπιέζει το υδρογόνο στις απαραίτητες μπάρες πίεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οχήματα υδρογόνου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ευρέως το 2031. Μέχρι τότε, ένας κανονισμός της ΕΕ απαιτεί από τα κράτη μέλη να έχουν κατασκευάσει την απαραίτητη υποδομή σταθμών φόρτισης υδρογόνου κατά μήκος του οδικού δικτύου της Ευρώπης. Μόλις κατασκευαστεί αυτή η υποδομή, η ανάπτυξη οχημάτων υδρογόνου θα γίνει αρκετά ευκολότερη και ταχύτερη.

Η Βουλγαρία βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο κατασκευής τέτοιων υποδομών, σχολίασε ο Burdin. Ωστόσο, έχει υιοθετηθεί ένας οδικός χάρτης υδρογόνου που θέτει μια κατεύθυνση για την ανάπτυξή του. Ένα από τα βασικά καθήκοντα του Κέντρου Αριστείας HITMOBIL είναι η υποστήριξη της διαδικασίας κατασκευής υποδομής φόρτισης υδρογόνου στη Βουλγαρία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top