ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωσε παράταση εγγραφής στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ο Παπαναστασίου

Ανακοίνωσε παράταση εγγραφής στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ο Παπαναστασίου

Παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για εγγραφή όλων των εταιρειών στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εμπορίου Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίο κλήθηκε από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή να δώσει εξηγήσεις για την αναστάτωση που προκλήθηκε στην αγορά για το θέμα.

Παράλληλα ο Υπουργός Εμπορίου θα αναμένει μέχρι την Παρασκευή γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης των προστίμων που έχουν επιβληθεί και συνεχίζουν να επιβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου, 2024 για μη συμμόρφωση.

Ο Υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλες τις εταιρείες να συμμορφωθούν, καταχωρώντας τα στοιχεία τους μέχρι τις 31 Μαρτίου, ώστε να δημιουργηθεί πλέον με σωστό τρόπο η τελική πλατφόρμα στην οποία θα καταχωρούνται τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων εταιρειών και θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής σύνδεσής τους με άλλες υπηρεσία του κράτους.

Σε μια έντονη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, οι Βουλευτές αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι άσκησαν δριμεία κριτική στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και στο Υπουργείο για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μετάβαση από την ενδιάμεση πλατφόρμα στην τελική πλατφόρμα σε σχέση με το Μητρώο Πραγματικών δικαιούχων. Σημεία κριτικής τα στενά περιθώρια που υπήρξαν για εκ νέου καταχώρηση των στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων εταιρειών, με το σύστημα να πέφτει σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και την επιβολή εξαντλητικών προστίμων για μη συμμόρφωση.

Ο Υπουργός προέβη σε παραδοχή λαθών που έγιναν και δήλωσε την πρόθεσή του για άμεση επίλυση του προβλήματος, κατόπιν γνωμάτευσης και της Νομικής Υπηρεσίας ενώ Βουλευτές της Επιτροπής εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν και σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις αν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top