ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργικό: Εγκρίθηκαν τροποποιητικά νομοσχέδια για την είσοδο και τη διαμονή εργαζομένων από τρίτες χώρες

Υπουργικό: Εγκρίθηκαν τροποποιητικά νομοσχέδια για την είσοδο και τη διαμονή εργαζομένων από τρίτες χώρες

Τα τροποποιητικά νομοσχέδια που καθορίζουν τις διαδικασίες για τη Μπλε Κάρτα (EU Blue Card) και αφορούν τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, με σκοπό την απασχόληση υψηλής ειδίκευσης, ενέκρινε στη σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, οι προτεινόμενες αλλαγές αποσκοπούν στην υιοθέτηση ελαστικότερου πλαισίου για την είσοδο και τη διαμονή εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης από χώρες εκτός της ΕΕ. Επιπρόσθετα, εισάγονται πιο ευέλικτοι κανόνες για την προσέλκυση εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ελαστικότερων προϋποθέσεων εισδοχής, ενισχυμένων δικαιωμάτων και διευκόλυνση της μετακίνησης και της εργασίας εντός της Ένωσης.

Επιπλέον, η νέα διαδικασία συγκεκριμενοποιεί τον όρο «υψηλή ειδίκευση» με την κατοχή τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών. Διευθυντές και επαγγελματίες του τομέα των τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας δύνανται εναλλακτικά να έχουν σχετική επαγγελματική πείρα τουλάχιστον τριών ετών εντός των επτά ετών που προηγούνται της αίτησης για Μπλε Κάρτα.

Οι τροποποιήσεις είναι σε συνάρτηση με το πρόγραμμα προσέλκυσης ταλέντων και εμπίπτουν στην ευρύτερη προσπάθεια για προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης σε αντικατάσταση της παράτυπης, ως μέτρο διαχείρισης του μεταναστευτικού. Παράλληλα, εναρμονίζουν την εθνική νομοθεσία με τη σχετική Οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top