ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είδε ΠτΔ ο Σαββίδης - «Στόχος εγκληματικών στοιχείων για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα η Νομική Υπηρεσία»

Είδε ΠτΔ ο Σαββίδης - «Στόχος εγκληματικών στοιχείων για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα η Νομική Υπηρεσία»

Δηλώσεις παραχώρησε σήμερα (17/1) ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης μετά την επίθεση κατά Δημόσιας Κατηγόρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου έβαλαν φωτιά στο όχημα της το βράδυ της Τρίτης (16/1).

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ μίλησε και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης άλλα και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Αυτούσιες οι δηλώσεις:

«Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας καθίσταται στόχος εγκληματικών στοιχείων.

Η θρασύτατη, εγκληματική επίθεση εναντίον της συναδέλφου μας, Δημόσιας Κατηγόρου, στην Πάφο, είναι επίθεση εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας, της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου, και ταράζει συθέμελα την Πολιτεία.

Δεν αρκούν πλέον δηλώσεις και τα ευχολόγια. Δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής.

Θα περιοριστώ στα αυτονόητα:

Πρώτον, η Πολιτεία οφείλει αμέσως να προστατεύσει όλους τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, στο πλαίσιο εκτέλεσης των υψηλών καθηκόντων τους, καθημερινά τίθενται αντιμέτωποι με το οργανωμένο έγκλημα, και

Δεύτερον, αναμένεται ότι οι αρμόδιες Αρχές θα εξιχνιάσουν πλήρως τόσο αυτήν όσο και την προηγούμενη, πρόσφατη βομβιστική επίθεση εναντίον άλλης συναδέλφου μας στην Πάφο.

Επίσης, συλλογικά, οι τρεις εξουσίες του Κράτους -Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική- η κάθε μια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πρέπει να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Τόσο εγώ όσο και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στεκόμαστε δίπλα από τους συναδέλφους μας, με αμέριστη τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας προς τη συνάδελφο και την οικογένειά της, όπως και προς όλους τους λειτουργούς μας. Ήδη ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με την προϊστάμενη Εισαγγελέα των Δημοσιών Κατηγόρων επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί την Πάφο και είχαν συνάντηση με τη συνάδελφο δημόσια κατήγορο, την Αστυνομία και όλους τους συναδέλφους δημόσιους κατηγόρους στην Πάφο.

Το βέβαιο είναι ότι συνεχίζουμε στοχοπροσηλωμένα την εκτέλεση της υψηλής αποστολής μας υπέρ του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης.»

Δείτε όσα δήλωσε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top