ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιωματούχος Frontex: «Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της Κύπρου στη διαχείριση του μεταναστευτικού»

Αξιωματούχος Frontex: «Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της Κύπρου στη διαχείριση του μεταναστευτικού»

Τα εύσημα στον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυπριακή Δημοκρατία απέδωσε ο Επικεφαλής της Frontex στην Κύπρο και την Ελλάδα κ. Γρηγόρης Αποστόλου, για την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθείται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Σε σημερινή συνάντησή τους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Αποστόλου για την πολιτική που εφαρμόζει η Κυπριακή Κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, η οποία επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στη μείωση των αφίξεων και την αύξηση των επιστροφών.

Ο κ. Ιωάννου εξήρε τον ρόλο και τη σημασία της Frontex στην περιοχή και ιδιαίτερα την παρουσία της στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, η αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Frontex θα συμβάλει στην καλύτερη επιτήρηση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου και την αποτροπή παράτυπων αφίξεων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Europol, Frontex και Eurojust περιλαμβάνεται στις πρόνοιες του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Οι κ.κ. Ιωάννου και Αποστόλου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Frontex στον τομέα των επιστροφών. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, μέσα από μια σειρά μέτρων που εφάρμοσε η Κύπρος, κατέστη δυνατή η αύξηση των συνολικών αποχωρήσεων κατά 66% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Από πλευράς του, ο κ. Αποστόλου συνεχάρη τον κ. Ιωάννου για την προσήλωση και την αποτελεσματικότητα της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Μετέφερε, επίσης, την ετοιμότητα της Frontex να συνεχίσει τη στήριξη προς την Κύπρο και να ενισχύσει τη συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top