ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αξιωματούχος Frontex: «Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της Κύπρου στη διαχείριση του μεταναστευτικού»

Αξιωματούχος Frontex: «Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της Κύπρου στη διαχείριση του μεταναστευτικού»

Τα εύσημα στον Υπουργό Εσωτερικών και την Κυπριακή Δημοκρατία απέδωσε ο Επικεφαλής της Frontex στην Κύπρο και την Ελλάδα κ. Γρηγόρης Αποστόλου, για την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθείται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Σε σημερινή συνάντησή τους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Αποστόλου για την πολιτική που εφαρμόζει η Κυπριακή Κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, η οποία επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στη μείωση των αφίξεων και την αύξηση των επιστροφών.

Ο κ. Ιωάννου εξήρε τον ρόλο και τη σημασία της Frontex στην περιοχή και ιδιαίτερα την παρουσία της στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, η αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Frontex θα συμβάλει στην καλύτερη επιτήρηση των συνόρων κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου και την αποτροπή παράτυπων αφίξεων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Europol, Frontex και Eurojust περιλαμβάνεται στις πρόνοιες του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο και στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

Οι κ.κ. Ιωάννου και Αποστόλου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Frontex στον τομέα των επιστροφών. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, μέσα από μια σειρά μέτρων που εφάρμοσε η Κύπρος, κατέστη δυνατή η αύξηση των συνολικών αποχωρήσεων κατά 66% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Από πλευράς του, ο κ. Αποστόλου συνεχάρη τον κ. Ιωάννου για την προσήλωση και την αποτελεσματικότητα της Δημοκρατίας σε σχέση με τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Μετέφερε, επίσης, την ετοιμότητα της Frontex να συνεχίσει τη στήριξη προς την Κύπρο και να ενισχύσει τη συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευρύτερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top