ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Κλειδί για την πράσινη μετάβαση οι ΑΠΕ»

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Κλειδί για την πράσινη μετάβαση οι ΑΠΕ»

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι βιώσιμες και έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, γεγονός που τις καθιστά κλειδί για την πράσινη μετάβαση, δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Αντωνία Θεοδοσίου, σημειώνοντας ότι «πόλεις και επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση με κάθε δυνατό τρόπο».

H Επίτροπος μιλούσε στην εκδήλωση της Cyta «Φωτοβολταϊκά/Πράσινη μετάβαση» με αφορμή τη λειτουργία του τέταρτου φωτοβολταϊκού συστήματος στα κεντρικά γραφεία της Cyta στη Λευκωσία.

Οπως είπε η κ. Θεοδοσίου, «σε αντίθεση με τα αποθέματα ορυκτών καυσίμων, τα οποία κάποτε θα εξαντληθούν, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, προσφέρουν μια κυριολεκτικά ανεξάντλητη και καθαρή εναλλακτική λύση».

Πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όχι μόνο μειώνουμε την εξάρτησή μας από πεπερασμένους πόρους, αλλά μειώνουμε επίσης τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή».

Ως Επίτροπος Περιβάλλοντος, η κ. Θεοδοσίου, χαιρέτισε «την ουσιαστική δραστηριοποίηση της Cyta για την υιοθέτηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και για την επίτευξη του στόχου της για ενεργειακή αυτονομία στα αμέσως επόμενα χρόνια».

Ανέφερε ότι «η αξιοποίηση των κτηρίων της Cyta για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος κατά προτεραιότητα, χωρίς να χρειαστεί να αλλοιωθεί το φυσικό τοπίο με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο έδαφος, είναι υποδειγματική».

Κλείνοντας, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, συνεχάρη τη Cyta «για το όραμα και την προσπάθειά της να εξελιχθεί σε παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας» και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top